Danmarks Naturfredningsforening

Danskere hopper i dag havet - for en bedre beskyttelse af havet

Del

HOP I HAVET: Danskere over hele landet hopper i dag søndag i det store blå for at fejre vores fælles hav og kræve en bedre beskyttelse af det. For naturen under havoverfladen har det skidt.

Fra Hop i havet på Amager 2021
Fra Hop i havet på Amager 2021

Idag fejrer Danmarks Naturfredningsforening (DN) havet og sætter fokus på den krise det danske hav befinder sig i. Det sker i samarbejde med en række lokale foreninger af vinterbadere, svømmere, dykkere, livreddere, naturister o.a. med det tilbagevendende landsdækkende event Hop i havet. 

50 steder langs de danske kyster afholdes der i dag Hop i Havet.

Blandt andet i Køge, hvor borgere og politikere fra hele Køge Bugt tager et stort fællesbad ved Søndre Strand for at fejre, at de har været med til at stoppe dumpningen af slam fra Lynetteholm i den sydlige del af Øresund. Og for at markerer, at kampen for en ren og levende Køge Bugt fortsætter.

I Horsens Fjord hopper borgere sammen i vandet med hvert et ålegræsskud, som de planter i havbunden for at fejre at frivillige ’kysthjælpere’ denne dag afslutter udplantningen af godt 6.000 ålegræsskud i Horsens fjord - for at skabe levesteder for fisk og smådyr og et bedre havmiljø i fjorden. 

Flere steder er der børn- og voksen-aktiviteter i forbindelse med Hop i havet. Bl.a. i Nyborg, hvor borgere og politikere hopper sammen i havet med efterfølgende bål, live musik og citizen science i vandkanten. I Limfjorden er der efter den fælles tur i vandet sauna på Mors og kystvandring på Jegindø. På Amager kan du prøve havsvømning og i Gentofte er livredderne på banen for at fortælle, hvordan man passer på sig selv, mens man oplever havnaturen.

Se på kort, hvor alle 50 Hop i havet events foregår i år – og hvornår man sammen går i vandet: www.hopihavet.dk.  De fleste steder kører arrangementet mellem kl. 10-12.

Nøgleord

Kontakter

Claus Garde BergmannKommunikationsansvarlig, HavDanmarks Naturfredningsforening

Tlf:61782480claus@dn.dk

Billeder

Fra Hop i havet på Amager 2021
Fra Hop i havet på Amager 2021
Download
Fra Hop i havet på Amager 2021
Fra Hop i havet på Amager 2021
Download

Vedhæftede filer

Information om Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening
Danmarks Naturfredningsforening
Masnedøgade 20
2100 København Ø

39 17 40 00https://www.dn.dk/

Baggrund for DN's landsdækkende Hop i Havet event:

Der er intet så skønt som en sommer-dukkert i det fantastiske danske hav. Men forurening, dumpning af slam, råstofindvinding, overfiskeri og fiskeri med bundslæbende redskaber presser havet og naturen under overfladen. Hvis vores børn og børnebørn i fremtiden også skal have et skønt hav at hoppe i, så skal der gøres noget nu!

Naturen skal have mere plads – også under havets overflade.

Ålegræs-engene og stenrevene skal have plads. Det truede marsvin, den overfiskede torsk, og det rødlistede koraldyr søfjeren skal have plads. Havets natur og dyr skal have plads og ikke mindst fred til at genetablere sig.

Det er ikke kun til gavn for naturen og dyrene. Det er til gavn for os mennesker. Et sundt hav giver os blandt andet ilt og mad og hjælper med at lagre CO2 helt naturligt.

Med Hop i havet ønsker DN at sætte fokus på havets krise og vise beslutningstagerne, at vi er mange, der ønsker havet bedre beskyttet. Politikernes beslutninger nu og i de kommende år er nemlig helt afgørende for havets fremtid!

DN kæmper konkret for mindst 30 procent reelt beskyttet hav, heraf mindst 10 procent urørt, og at mindst 30 procent af Danmarks havnatur genoprettes.

Fakta om havets krise:

  • Kun omkring 2 procent af Danmarks hav er på nuværende tidspunkt reelt beskyttet mod skadelige aktiviteter.
  • Cirka 80 procent af den danske havbund bliver forstyrret årligt – hovedsageligt af fiskeri med bundslæbende redskaber.
  • 7 ud af 8 naturtyper i Danmarks hav er i tilbagegang – bl.a. vigtige levesteder som stenrev, boblerev og sandbanker.
  • Ingen af de danske have er i god miljøtilstand.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Naturfredningsforening