Udenrigsministeriet

Dansker skal rådgive NATO om ny teknologi

Del

Cecilia Bonefeld-Dahl, direktør for DIGITAL EUROPE, skal være med til at rådgive NATO om, hvordan Alliancen fastholder sit teknologiske forspring i det digitale 21. århundrede.

Krige udkæmpet af robotter, megasværme af selvstyrende droner, avancerede cyberangreb og kvantecomputere, der kan bryde alle koder. Det er blot nogle af de scenarier, Danmark og vores allierede kan komme til at stå over for i fremtiden.

NATO’s generalsekretær udpeger nu en ekstern højniveau-rådgivergruppe, der skal rådgive NATO om, hvordan Alliancen fastholder sit teknologiske forspring i en tid, hvor teknologipolitik i høj grad også er sikkerhedspolitik, og tech-industrien spiller en fremtrædende rolle.

Generalsekretæren har udpeget danske Cecilia Bonefeld-Dahl, direktør i brancheorganisationen DIGITAL EUROPE, blandt gruppens tolv medlemmer.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Med udnævnelsen kommer Danmark med helt inde i maskinrummet på et område i rivende udvikling med direkte indflydelse på danskernes sikkerhed og tryghed. NATO skal være på bolden og forsvare sit teknologiske forspring.

Cecilia Bonefeld-Dahl bringer stor ekspertise og mange års erfaring fra den digitale sektor ind i NATO’s rådgivergruppe. Valget af hende er også en anerkendelse af Danmarks førerposition på det digitale område og viser, at vi her kan noget, som efterspørges af vores allierede.”

Cecilia Bonefeld-Dahl udtaler:

”Jeg glæder mig til at skulle rådgive NATO om ny teknologi. Meget af teknologiudviklingen i den private sektor har bredere samfundsmæssige konsekvenser, også for sikkerhedssamarbejdet i NATO. Jeg ser derfor frem til at bringe min viden og erfaring ind i NATO’s arbejde med ny teknologi. Forhåbentlig kan jeg bringe nogle perspektiver til bordet, der ikke altid har bevågenhed i en forsvarsalliance.”

Baggrund

På stats- og regeringschefernes møde i London den 3.-4. december 2019 vedtog NATO en køreplan for, hvordan Alliancen skal tilpasse sig teknologiudviklingen. Danmark spillede en ledende rolle i forhandlingerne om køreplanen, der indeholder arbejdsspor om bl.a. kunstig intelligens, kvanteteknologi og samarbejdet med tech-industrien. Sideløbende med indsatsen i NATO arbejder Danmark også i andre internationale fora, bl.a. EU og FN, på at fremme internationalt samarbejde om ansvarlig brug af ny teknologi baseret på demokratiske værdier og respekt for menneskerettighederne.

Pressekontakt:

Udenrigsministeriets pressevagt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Justerede rejsevejledninger pr. 30. juli 202030.7.2020 16:15:47 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge lempes rejsevejledningen for Portugal og Sverige til gul (ekstra forsigtighed). For Sverige betyder det, at hele landet nu får en gul rejsevejledning, og at der ikke længere anvendes en regional ordning for landet. Omvendt tilføjes Rumænien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, og Rumænien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. I Spanien har regionerne Aragón, Cataluña og Navarra nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i de regioner opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankom

Justerede rejsevejledninger pr. 23. juli 202023.7.2020 16:10:27 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Bulgarien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, Portugal og Sverige på grund af smittetallene. For Sverige lempes rejsevejledningen dog for yderligere fem svenske regioner Jämtlad Härjedalen, Sörmland, Uppsala, Örebro og Östergötland i tillæg til regionerne Blekinge, Halland, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Värmland og Västerbotten. Rejsevejledningen for disse regioner er således gul (ekstra forsigtighed). I Spanien har regionen Aragón nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i regionen Aragón, opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankomst til Danmark, men