DANSKE VIRKSOMHEDER KAN SPARE MILLIONER PÅ DIGITALISERING AF KVITTERINGER

Del

Hvert år håndterer danske virksomheder store mængder af kvitteringer. En undersøgelse anslår, at hver enkel kvittering i gennemsnit koster virksomheden 5-7 € alene i administrationsomkostninger. En digital håndtering af kvitteringer kan frigøre milliarder af kroner for danske virksomheder, og derfor indleder Eurocard nu en stor nordiske kampagne, for at fremme digitaliseringen af bilag og kvitteringer. Eurocards samarbejde med danske Storebox, en del af Nets Group, betyder, at de nordiske lande bliver blandt de førende i overgangen fra papir- til digitale kvitteringer.

I dag er de fleste organisationer nødt til at håndtere dele af medarbejdernes bilag/ kvitteringer manuelt, hvilket medfører omkostninger på flere milliarder kroner for erhvervslivet og den offentlige sektor hvert år. En omkostning, der kan skæres væk takket være den nye generation af digitale løsninger. Med Smart Receipts digitaliseres kvitteringen nemlig allerede i købsøjeblikket og leveres elektronisk direkte til virksomhedens systemer – enkelt for både medarbejderen og administrationen i virksomheden. Servicen har været på markedet et par år i mindre skala, men det nye strategiske samarbejde mellem danske Storebox og nordiske Eurocard, har skabt grundlagt for en reel revolution på markedet.

”Samarbejdet med Storebox giver os mulighed for at tilbyde en storstilet digital infrastruktur, der er unik på markedet. Vi har allerede tilknyttet mange forretninger og leverandører, men i løbet af de kommende måneder, øger vi antallet af forretninger markant. På sigt er det vores mål at være markedsledende i alle nordiske lande, og på den måde kan vi hjælpe vores kunder med at undgå det enorme ressourcespild på manuel håndtering af kvitteringer”, siger Mads Krumhardt Enggren, Administrerende direktør hos Eurocard.

Nemmere for arbejdsgivere og ansatte

Ud over den faktiske besparelse, kan Smart Receipts også eliminere et andet kendt problem, nemlig bortkomne kvitteringer. For både ansatte og arbejdsgivere, er det et kendt irritationsmoment der også løses fuldstændig ved overgangen til digitale kvitteringer. Derudover får virksomhederne bedre mulighed for at sikre, at de enkelte køb overholder retningslinjerne for firmabetalte udgifter.

”Vi ved, at mange virksomheder mister tid og penge i form af tabte og bortkomne kvitteringer. Med den nye generation af Smart Receipts undgår man fuldstændig den problemstilling. Man eliminerer simpelthen den menneskelige faktor”, siger Mads Moesgaard, Business Manager hos Eurocard Danmark.

Smart Receipts er i dag tilgængelig på alle de nordiske markeder. På nuværende tidspunkt er det mest udbredt i Danmark og Norge, men med den nye satsning fra Eurocard, forventes Smart Receips af vokse markant i alle fire lande.

”Digitalisering af kvitteringer giver helt åbenlyst mange fordele. Det er nemmere at håndtere end fysiske papirstrimler. De administrative besparelser er store. Og samtidig frigør det tid til at medarbejderne kan fokusere på deres kerneopgaver”, siger Ivan Sandquist, administrerede direktør for Storebox.

Baggrund

Muligheden for digital håndtering af kvitteringer og bilag har eksisteret i flere år, dog har det krævet manuel håndtering i dele af processen. Med den nye Smart Receipts løsning fra Eurocard bliver indkøb fra en tilsluttet butik imidlertid fuldt automatiseret, da kvitteringen sendes direkte fra butikken til Eurocard, som automatisk matcher den med det rigtige udlæg, inden det sendes til virksomhedens rejseafregningssystem.

 

 

Kontakter

Mads Moesgaard
tef +45 20 93 68 92
mads.moesgaard@eurocard.dk

Billeder

Mads Krumhardt Enggren, administrerende direktør i Eurocard
Mads Krumhardt Enggren, administrerende direktør i Eurocard
Download
Download

Links

Information om eurocard

eurocardEurocard er et kortselskab på det nordiske marked som arbejder for at give virksomheder og enkeltpersoner mulighed for at foretage betalinger på en sikker, effektiv og nem måde. Eurocard er en førende aktør på markedet med en bred vifte af kort, rejsekonti og forskellige administrative tjenester, der kan tilpasses til nationale og internationale virksomheder. Tilgængeligheden og friheden, som Eurocard tilbyder, har siden 1965 været med til at sætte standarden for andre betalings- og kreditkort på markedet.

Følg pressemeddelelser fra eurocard

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.