Deloitte

Danske virksomheder investerer millioner i sundhedsydelser

Del

Flere og flere medarbejdere får tilbudt sundhed på jobbet

Niels Sonne
Niels Sonne

København, 1. december 2016

Motionsfaciliteter, massage, zoneterapi, firmasport, sundhedsforsikring, sundhedstjek, frugtordning og vaccination. Danske medarbejdere bombarderes i disse år med sundhedstilbud på jobbet. Det viser en opgørelse fra revisionsfirmaet Deloitte. Eksempelvis har 28 pct. adgang til fitness-faciliteter på jobbet, mens 43 pct. er omfattet af en decideret sundhedsforsikring. Nogle af tilbuddene kræver delvis egenbetaling fra medarbejderne, mens mange af dem er ganske gratis.

- Lige præcis sundhedsydelser er et af de områder, hvor vi har set den hastigste vækst i de seneste år. Der er nok en generel enighed om, at arbejdspladsen i hvert fald har et delvist ansvar for og selvfølgelig også en interesse i, at de ansatte har det godt. Det er trods alt mange timer, man bruger hver dag på jobbet, siger statsautoriseret revisor i Deloitte, Niels Sonne, der er ekspert i beskatning af personalegoder.

Særligt motionsfaciliteter på jobbet er i dag en naturlig del af hverdagen for mange medarbejdere.

- Fordelen ved motionsfaciliteter er, at de er skattefrie for medarbejderne, så længe de opfattes som en del af den almindelige personalepleje og er af begrænset økonomisk omfang. Derimod skal man betale skat, hvis man får et kort til et ”rigtigt” fitnesscenter, eller hvis der er tale om mere eksklusive sportsarrangementer, som er forbeholdt de få, siger Niels Sonne.

Også massage og zoneterapi er så populært, at det i dag tilbydes til 35 pct. af medarbejderne.

- Ligesom motionsfaciliteter er zoneterapi- og massageordninger også skattefrie, så længe der er tale om forebyggende behandling eller behandling af skader, der er opstået i forbindelse med ens arbejde. Samtidig er disse ordninger et vigtigt signal til medarbejderne om, at man tager deres helbred alvorligt. Det er jo i alles interesse, at de ansatte har det godt, siger Niels Sonne.

Ud over de mindre personalegoder har mere avancerede og dyre sundhedstilbud også fundet vej til de danske arbejdspladser. Et udtryk for, at mange arbejdsgivere investerer massivt i sundhed, mener Niels Sonne:

- Det er klart, at når vi taler om sundhedsforsikringer, er vi ofte oppe i priser, hvor der er tale om en betragtelig udgift for virksomheden. Derfor er den overordnede regel også, at der skal betales skat af den slags personalegoder med mindre nogle helt særlige forhold gælder.

- Uanset skattepligten kan det dog være en stor økonomisk fordel for medarbejderne at have en sundhedsforsikring gennem jobbet, fordi arbejdspladsen kan få nogle langt bedre vilkår og priser, end man ville kunne som privatperson. Der kan være mange, mange tusind kroner at spare, siger Niels Sonne.

54 pct. af danskerne i job har mulighed for at få frugt på jobbet. 28 pct. har mulighed for at blive vaccineret.

Overblik: Så mange sundhedstilbud får danske medarbejdere tilbudt

 

Frugtordning

54 pct. har adgang til det

43 pct. har ikke adgang til det

3 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Massage og zoneterapi

35 pct. har adgang til det

60 pct. har ikke adgang til det

5 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Motionsfaciliteter på arbejdspladsen

28 pct. har adgang til det

69 pct. har ikke adgang til det

4 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Sundhedsforsikring

43 pct. har adgang til det

50 pct. har ikke adgang til det

6 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Sundhedstjek

22 pct. har adgang til det

70 pct. har ikke adgang til det

8 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Vaccination

28 pct. har adgang til det

66 pct. har ikke adgang til det

6 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Firmasport

26 pct. har adgang til det

68 pct. har ikke adgang til det

6 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Deloittes kortlægning af personalegoder er den største undersøgelse af sin slags og baseret på i alt 2086 interview med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde.

Dataindsamlingen er gennemført af Epinion.

Nøgleord

Kontakter

Niels Sonne
Tlf. +45 23 31 31 71
nsonne@deloitte.dk

Billeder

Niels Sonne
Niels Sonne
Download
Niels Sonne
Niels Sonne
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Niels Sonne er statsautoriseret revisor i Deloitte og ekspert i personskat.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk 

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum