DI - Dansk Industri

Danske virksomheder i stor grøn offensiv i USA

Del

USA har skruet op for de grønne ambitioner og skabt nye gyldne muligheder for dansk erhvervsliv. Derfor er mere end 50 danske virksomheder taget til Washington D.C. på et erhvervsfremstød med blandt andre statsministeren og Dansk Industri.

Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri. Foto: DI.
Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri. Foto: DI.

I august præsenterede USA’s præsident, Joe Biden, landets største klimapakke nogensinde. Den såkaldte Inflation Reduction Act, der skal være med til at nedbringe USA’s CO2-udledning med 50 pct. inden 2030. Der skal investeres 368 milliarder dollar blandt andet i vedvarende energi og energieffektivitet over de kommende år. Det er grønne løsninger og kompetencer, som danske virksomheder er verdensmestre i at udvikle og producere.

Derfor er en erhvervsdelegation bestående af mere end 50 danske virksomheder rejst til USA med statsminister Mette Frederiksen for at sparke døren ind til det vigtige amerikanske marked.

- USA er mulighedernes land og der er en meget stor appetit på danske virksomheders spidskompetencer inden for blandt andet energieffektivitet, vedvarende energi, bioteknologi, vandteknologi og power-to-x. Vi kan spille en helt afgørende rolle i USA’s grønne omstilling, der både er godt for klimaet og for dansk eksport, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

USA er Danmarks største eksportmarked og tredjestørste, når det gælder eksport af energiteknologi. Med den historiske klimapakke blev det besluttet, at USA skal have 120.000 vindturbiner, 950 millioner solpaneler, udbygget elektrificering og endnu mere energieffektivitet de kommende år. Mulighederne er store, og hvis dansk erhvervsliv griber dem, kan det øge eksporten betragteligt i de kommende år, vurderer DI-direktøren.

- USA er vores største eksportmarked og hvert år afsætter vi for mere end 200 mia. kr. til det amerikanske marked. Vi regner med, at eksporten bliver endnu større de kommende år, og vi er blandt andet i USA på dette erhvervsfremstød for at sikre, at amerikanerne får øjnene op for, at hvis de skal i mål med den grønne omstilling, så kræver det de løsninger, som danske virksomheder er de bedste i verden til at levere, siger Lars Sandahl Sørensen.

Under besøget underskrev Lars Sandahl Sørensen en samarbejdsaftale om en Green Hydrogen Alliance med en række øvrige danske organisationer, Udenrigsministeriet og Greater Houston Partnership, der skal bringe danske virksomheder endnu tættere på det amerikanske marked og den vigtige satsning på power-to-x.

- Lige nu investerer amerikanerne milliarder i en ambitiøs omstilling af hele deres samfund. Det er lige fra grønt byggeri, energi, transport og meget andet. Der er stor forskel på, hvor langt fremme de enkelte delstater er. Og derfor skal der sættes ind på toppolitisk niveau, hvis vi for alvor skal sætte et stort grønt aftryk i USA, siger Lars Sandahl Sørensen.

Det er ikke kun i Danmark, at energikrisen kradser. Det gør den også i USA, der også har store udfordringer med at sikre energiforsyningssikkerheden. Der skal spares på energien, og den skal bruges smartere. I dag har danske virksomheder stor succes med at eksportere energieffektive løsninger. Faktisk udgør energieffektive produkter godt og vel 44 pct. af Danmarks energiteknologieksport.

- Mens USA har skruet op for klimaambitionerne, skal landet samtidig skrue ned for energien for at sikre forsyningssikkerheden. Et stærkt offentligt og privat samarbejde på tværs af Atlanten har aldrig været vigtigere. Ud over at vi kan samarbejde om at få mere grøn strøm, rummer energieffektive løsninger også et enormt potentiale, som vi sætter yderligere fokus på nu. Når vi sammen sætter ind på en grønnere kurs, sender vi også et klart signal til omverdenen, og især Putin i Rusland om, at vi står sammen om at skabe en bedre fremtid, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere kommentarer og information kan DI’s presserådgiver Ditte Rieland kontaktes på tlf. +4522 467822 / dirh@di.dk eller presserådgiver Lars Bøgeskov på tlf. +452236 3138 / larb@di.dk

Billeder

Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri. Foto: DI.
Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri. Foto: DI.
Download
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum