Teknologisk Institut

Danske virksomheder forsømmer digitale konkurrencefordele

Del

Fire ud af ti danske produktionsvirksomheder er stadig digitale novicer, konkluderer ny analyse fra Teknologisk Institut. Det er en udfordring, fordi det viser sig, at virksomheder, der anvender digitalisering og data, klarer sig bedre på de internationale markeder.

De produktionsvirksomheder i Danmark, der anvender computere, netværk og sensorer til at udveksle data på kryds og tværs i produktion og salg, får en konkurrencefordel i forhold til udenlandske virksomheder. Men det udnytter fire ud af ti danske virksomheder stadig ikke.

Det viser en ny analyse foretaget af Teknologisk Institut. Her er 578 direktører for små og mellemstore fremstillingsvirksomheder med produktion i Danmark blevet spurgt om deres brug af digitalisering i produktionsprocessen. Her anvender de virksomheder, der vurderer sig selv som markedsførende på deres eksportmarkeder, alle i høj grad IT-systemer i mange led af deres produktion.

- Digitalisering er et væsentligt element i virksomhedernes produktivitetsvækst. Forudsætningerne for at udnytte de digitale muligheder er gode, da Danmark internationalt er højt placeret, når det gælder digitalisering og automatisering. Men udviklingen står ikke stille og det er vigtigt, at vi bliver ved med at prioritere disse områder fremadrettet, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre, Teknologisk Institut.

Gevinsterne ved digitalisering kan være lavere produktionspris, højere kvalitet, hurtigere levering og kundetilpassede løsninger.

Undersøgelsen af de 578 produktionsvirksomheder er foretaget som en del af det nationale projekt, Produktion i Danmark , der har til formål at styrke dansk produktion ved at demonstrere relevante state of the art teknologier for danske virksomheder. Produktion i Danmark varetages af Teknologisk Institut og Force Technology og er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation.

Yderligere oplysninger: Direktør Anne-Lise Høg Lejre, Teknologisk Institut, mobil: 7220 3116, mail: alh@ teknologisk.dk .

Hent rapporten her: (link)


Teknologisk Institut er et innovativt forsknings- og rådgivningsinstitut, der udvikler nye teknologier og omsætter viden til produkter, der har reel værdi for virksomheder og samfund. Læs mere på http://www.teknologisk.dk .

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 10 66 - eller kommunikation@teknologisk.dk

Kontakter

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 27 69 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Hent logoer og designguide her

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum