TEKNIQ Arbejdsgiverne

Danske virksomheder åbner dørene på vid gab for lærlinge

Del

De første to måneder af 2017 har budt på en markant vækst i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelserne. Hos brancheorganisationen TEKNIQ glæder man sig over udviklingen og over, at installationsbranchen forsætter væksten i antallet af lærlinge.

Kilde: Undervisningsministeriet
Kilde: Undervisningsministeriet

7.833 elever på de danske erhvervsuddannelser fik en praktikplads de første to måneder af 2018. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Det var en stigning på hele 10,6 procent i forhold til samme tidsrum året før.

”Det er en fantastisk flot udvikling, som understreger virksomhedernes behov for dygtige, faglærte unge på tværs af alle brancher,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ, der repræsenterer de danske el- og vvs-installationsvirksomheder.

Netop installationsbranchen er de senere år gået forrest, når det gjaldt om at lukke flere lærlinge ind på arbejdsmarkedet. Denne udvikling fortsætter i 2018, hvor der er indgået 30,9 procent flere uddannelsesaftaler på vvs-energiuddannelsen og 7,9 procent flere på elektrikeruddannelsen i forhold til samme periode året før.

”Især med tanke på at vi kommer fra et meget højt niveau i 2017, er det imponerende, at installationsvirksomhederne også i 2018 øger antallet af nye praktikpladser. Men det viser også, at der er behov for mere arbejdskraft, hvis væksten i branchen skal fastholdes, og at vi har nogle attraktive uddannelser, som åbner en lang række muligheder for de unge,” siger Tina Voldby og uddyber:

”Derfor er det positivt, at de øvrige erhvervsuddannelser også oplever, at antallet af praktikpladser stiger. For det er nødvendigt, at alle brancher bidrager, hvis vi også fremadrettet skal kunne tiltrække nok unge til erhvervsskolerne” siger Tina Voldby.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ, mobil 20 12 82 83

Billeder

Kilde: Undervisningsministeriet
Kilde: Undervisningsministeriet
Download
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ repræsenterer 2.800 tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger 45.000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 50 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært inden for det autoriserede område.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum