Danske Vandværker

Danske Vandværker: Trafikordførere på rette spor

Del

” Skal der flyttes vandledninger, fordi der skal lægges spor til en ny jernbane, må det være en fælles opgave at betale. Der er jo rigtig mange mennesker, som får glæde af jernbanen, så det er ikke rimeligt, at vandværkerne skal betale hele regningen”, fastslår Allan Weirup, som er direktør i Danske Vandværker.  Ordenen falder i forbindelse med alt det sporarbejde, der foregår i hele landet i forbindelse med jernbaner, letbaner og opgradering af eksisterende togstrækninger. Danske Vandværker får løbende henvendelser fra vandværker, som bliver berørt af sporarbejdet. De fleste steder er det nemlig vandværkerne, som kommer til at betale, når der skal flyttes eksempelvis vandledninger.

Velvillige politikere

I Danske Vandværker har man ikke det fulde overblik over de samlede økonomiske konsekvenser for landets vandværker, men en helt konkret sag fra Sydsjælland resulterer nu i, at Venstres trafikordfører, Karsten Pihl Lorentzen, vil bede den nye transportminister, Ole Birk Olesen, om at kigge på sagen, da han mener, at det er ganske urimeligt at sende regningen for gravearbejdet videre til vandforbrugerne. Han foreslår helt konkret, at der etableres en særlig pengekasse til at dække udgifterne. På Christiansborg bakker også Villum Christensen fra Liberal Alliance op om synspunktet, og det samme gør Socialdemokratiet. I Danske Vandværker vækker udmeldingerne fra trafikordførerne glæde:

”Det er rigtig, rigtig positivt. Vi synes, det er helt forkert, at det er vandforbrugerne, som skal betale regningen i forbindelse med ledningsarbejdet. Der kan jo være tale om enormt store udgifter, som skal fordeles blandt få vandforbrugere. Udgangspunktet må være, at hvis staten vil have en jernbane – og der skal flyttes ledninger, uanset hvilken type ledninger, der er tale om – så er det mest rimeligt, at staten betale udgifterne”.

Spørgsmål til denne pressemeddelelse? Kontakt pressemedarbejder i Danske Vandværker, Dorthe G. Rasmussen, tlf. 2670 7106 mail: dr@danskevv.dk.

 

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører. Danske Vandværker er den eneste brancheforening, der alene koncentrerer sig om forsyning af drikkevand.

Nøgleord

Kontakter

Dorthe G. Rasmussen, pressemedarbejder
Mobil 2670 7106

Information om Danske Vandværker

Danske Vandværker
Danske Vandværker
Solrød Center 22 C
2680 Solrød Strand

56 14 42 42http://www.danskevv.dk

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører. Danske Vandværker er den eneste brancheforening, som alene koncentrerer sig om forsyning af drikkevand.

Følg pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Det lysner for beskyttelsen af de boringsnære områder24.8.2018 13:46pressemeddelelse

I går, torsdag 23. august, var der samråd i Miljø- og Fødevareudvalget. Emnet var de mange pesticider, som er fundet i vores grundvand i den seneste tid. Danske Vandværker arbejder for et fuld stop for brug af pesticider i de boringsnære beskyttelsesområder. Nu ser det ud til, at det arbejde bærer frugt, da miljøminister Jakob Ellemann-Jensen under samrådet sagde, at han er åben for at indføre stramninger på pesticidområdet til gavn for drikkevandet.

Cyberhysteri – ingen grund til nervøsitet for det danske drikkevand20.7.2018 13:23pressemeddelelse

At de danske vandværker ikke er omfattet af regeringens nye cyberstrategi skaber ingen bekymring hos Danske Vandværker, der med sine knap 2.000 medlemmer leverer næsten hvert andet glas drikkevand til danskerne. Vandværkernes evne til at forsyne borgerne med drikkevand er ikke truet af cyberkriminelle, som det ellers fremgår af Jyllands-Posten i dag fredag. Her fremføres det blandt andet, at fordi nogle it-hackere har skaffet sig adgang til et vandværks SCADA-styresystem, vil det udgøre en trussel mod danskernes drikkevandsforsyning. Dette vil kun medføre et midlertidigt stop eller en uregelmæssighed i vandforsyningen, der straks vil blive opdaget og rapporteret til vandværket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum