Udenrigsministeriet

Danske specialister skal opbygge NATO’s kommunikation i Irak.

Del

Regeringen har i dag fået opbakning fra Det Udenrigspolitiske Nævn til, at IT- og kommunikationsspecialister fra Forsvaret udsendes til Irak for at opbygge NATO’s kommunikationsinfrastruktur i Irak.

Danske IT- og kommunikationsspecialister fra Forsvaret skal udsendes til Irak som en del af NATO’s nye træningsmission. Under NATO-topmødet i juli blev det besluttet at etablere en NATO-mission, der skal supplere og understøtte den internationale koalitions træning af de irakiske sikkerhedsstyrker. NATO har anmodet om, at danske specialister bidrager til etableringen af kommunikationslinjer mellem NATO’s kommende faciliteter i Irak og til NATO’s hovedkvarterer i Europa.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”Danmark løfter sin del af ansvaret for vores fælles sikkerhed – og det vil vi blive ved med at gøre. Derfor er jeg glad for, at vi i dag har fået Nævnets opbakning til udsendelsen af IT- og kommunikationsspecialister til NATO’s nye træningsmission i Irak. Det er en videreførelse af de seneste års markante danske indsats i kampen mod ISIL. ISIL i Irak er fysisk nedkæmpet, og det er afgørende, at de ikke får mulighed for at vende tilbage. Nu handler det om at opbygge de irakiske sikkerhedsstyrker, så de på sigt selv kan varetage sikkerheden i deres eget land. NATO’s træningsmission er et vigtigt bidrag til det.”

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen siger:

”Vi skal gøre, hvad vi kan for at opbygge den irakiske sikkerhedssektor, så presset på den islamistiske terrororganisation ISIL kan fastholdes. NATO’s træningsmission i Irak bliver helt central i dette opbygningsarbejde. Derfor er det vigtigt, at vi bidrager til NATO’s træningsmission med både personel og til den bagvedliggende og helt essentielle logistik.

Jeg er derfor glad for, at vi kan bidrage med professionelle og særdeles kompetente folk fra Forsvaret til at opbygge NATO’s kommunikationslinjer i Irak og hjem til NATO-hovedkvarteret i Bruxelles. Soldater fra danske signalenheder gør sig i disse dage klar til at rejse til Irak for at påbegynde en særdeles vigtig opgave med etableringen af NATO’s nye træningsmission”.

Baggrund

Det danske deployerbare kommunikationsmodul-bidrag (DCM) på 22 mand vil blive udsendt til NATO’s træningsmission i Irak til opbygningen af missionens IT- og kommunikationsinfrastruktur.

Det danske DCM-bidrag er en del af NATO’s kommandostruktur, og bidraget er dermed permanent afgivet til NATO. Danmark har dog fuld kommando over bidraget, og indsættelse af DCM i operationer uden for Danmark fordrer dansk national bemyndigelse. Bidraget har tidligere været udsendt flere gange, senest i 2017 til både Afghanistan og Tyrkiet.

NATO har anmodet om udsendelse af det danske bidrag i en periode på ca. fire måneder. Udsendelse vil skulle finde sted allerede fra slutningen af august 2018.

Udover DCM-bidraget vil Danmark også bidrage med personel til selve NATO’s træningsmission i form af rådgivere og stabsofficerer.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.