L&F

Danske producenter er gode til at undgå pesticidrester

Del

Danske landmænd og gartnerier bruger ikke længere de stoffer på afgrøder, som der er fundet rester af i danskernes urin

En undersøgelse, som Miljøstyrelsen har offentliggjort i dag, viser, at rester fra organofosfater findes i urinen hos ni ud af ti danskere, der har deltaget i et forsøg udført af Syddansk Universitet med støtte fra Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsen. Organofosfater er en type af pesticider der anvendes til insektbehandling.

Stofferne kommer primært ind i kroppen via fødevarer, men mængderne vurderes af Fødevarestyrelsen ikke som sundhedsskadelige.

I Danmark er stort set ingen organofosfat-pesticider eller -biocider godkendt, men de anvendes stadig i mange lande i og uden for EU, skriver Miljøstyrelsen på sin hjemmeside.

Den konklusion glæder Torben Lippert, der er sekretariatschef i Dansk Gartneri.

- I Dansk Gartneri er vi glade for at den danske produktion af frugt og grønt foregår uden brug af denne type pesticider, det bekræfter endnu engang, at det er fornuftigt at vælge dansk produceret frugt og grønt, siger Torben Lippert og bemærker, at der nu er fundet en lavere koncentration af denne type pesticidrester hos danskerne end i 2007, da den seneste sammenlignelige rapport udkom.

- Det er glædeligt,  at udfasningen af denne pesticidgruppe i EU ser ud til at have effekt, siger Torben Lippert.

Flemming Nør-Pedersen, der er direktør hos Landbrug & Fødevarer, understreger, at man roligt kan spise dansk frugt og grønt.

- Takket være teknologi, biologisk bekæmpelse og dygtige og omhyggelige gartnere og landmænd er der væsentligt færre pesticidrester i danske produkter, siger han.

Yderligere kommentarer: Torben Lippert, sekretariatschef Danske Gartnerier mobil: 24419432

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum