Grouleff Communications

Danske OnRobot vinder fornem pris på Hannover Messe

Del

Danske OnRobot har netop vundet den fornemme pris Robotics Award på dette års største robot-event i Europa, Hannover Messen, som foregår fra 1. til 5. april.

Enrico Krog Iversen, CEO, OnRobot og Björn Milsch,
General Manager DACH & BENELUX, OnRobot med Robotics Award 2019
Enrico Krog Iversen, CEO, OnRobot og Björn Milsch, General Manager DACH & BENELUX, OnRobot med Robotics Award 2019

OnRobot vandt guld for sin banebrydende innovation, Gecko Gripper, hvis teknologi oprindeligt blev opfundet af NASAs med formålet at indsamle defekte satellitter og andet rumaffald. Fynboerne fra OnRobot har forfinet denne teknologi til et mere jordnært brug, nemlig at opsamle og placere emner og til emballage-applikationer. Teknologien er inspireret af gekko firben og bruger den samme van der Waals kraft, som en gecko bruger til at løbe op ad en væg. Til forskel fra vacuumgribere behøver Gecko Gripper ingen luftkompresser, ligesom den heller ikke efterlader mærker på de emner, den samler op. Og det faldt altså i dommernes smag på Hannover Messe, da Robotics Award blev uddelt for niende år i træk.

Måske mere hæder på vej

Men, det stopper ikke her for OnRobots Gecko Gripper er så banebrydende, at den kan løbe med endnu mere hæder – måske den største af dem alle. Griberen er nemlig også nomineret til The Edison Awards, der ofte bliver betegnet som »innovationens Oscar-uddeling.« The Edison Awards løber af stablen den 4. april i New York City – så OnRobot kan dermed vinde to store internationale priser i samme uge.

”Vi er meget stolte af at modtage Robitics Award som branchens førende one-stop-shop med alle tænkelige værktøjer, der kan bruges på en robotarm. For få år siden skulle virksomhederne selv konstruere de værktøjer, som var nødvendige for at bruge en robotarm. Nu kan vi levere alle de værktøjer, de skal bruge, og de er lette at anvende. Vores ambition er at være førende i verden, når det gælder end-of-arm-tooling til robot-arme. Derfor har vi nu sikret, at alle vores fleksible gribere kan bruges på stort sagt enhver type robot uanset fabrikat,” siger OnRobots general manager, Northern Europe, Thomas Knudsen.

Gecko Gripper løser nogle af den globale industris hidtil uløselige automationsudfordringer, og kan for eksempel monteres på robotarme fra Universal Robots, KUKA, Kawasaki og Fanuc.

Klæber sig til og løfter glatte flader: Gecko Gripper

Gecko-griberen hæfter på og løfter til alle flader, også perforerede og porøse emner. Den unikke teknologi åbner nye muligheder inden for håndtering af for eksempel solpaneler, printplader, metalplader og glas. Teknikken er oprindeligt udviklet af Nasa og udnytter den samme teknik, som gekkoen ude i naturen bruger til at klæbe sig fast på de overflader, den sidder på. Det foregår - lige som i naturen – helt uden af luftslanger. Gecko-griberen har indbyggede sensorer, så den kan genkende emnerne på afstand og løfte dem meget præcist.

For yderligere oplysninger kontaktes:

Thomas Knudsen, General Manager, Northern Europe,OnRobot, tlf. +45 20 14 30 77 og thomas.knudsen@onrobot.com

Hent fotos fra prisoverrækkelsen her

https://www.dropbox.com/sh/dhewdhbldv2e2ev/AACwuDPjUcb5Z6CoLKzC8pBya?dl=0

Hent fotos/infografik på dette link med diverse grippere fra OnRobot

Nøgleord

Kontakter

Thomas Knudsen
General Manager, Northern Europe
OnRobot
Tlf. +45 20 14 30 77
thomas.knudsen@onrobot.com

Billeder

Enrico Krog Iversen, CEO, OnRobot og Björn Milsch,
General Manager DACH & BENELUX, OnRobot med Robotics Award 2019
Enrico Krog Iversen, CEO, OnRobot og Björn Milsch, General Manager DACH & BENELUX, OnRobot med Robotics Award 2019
Download
Download
Download

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Ny Banegårdsgade 55, 4 sal.
8000 Aarhus C

+45 70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Om OnRobot

OnRobot ligger i Odense i Danmark og tilbyder produktionsvirksomheder innovative plug-and-produce-løsninger – både hardware og software – der bruges som tilbehør til robotarme primært på kollaborative robotter (cobots). On Robot blev stiftet i 2015. I 2018 fusionerede virksomheden med OptoForce fra Ungarn og Perception Robotics fra USA under det nye navn OnRobot. OnRobot integrerer gribere, sensorer og andet cobot-udstyr, som letter brugen af teknologien inden for anvendelsesområder som emballering, kvalitetskontrol, materialehåndtering, maskinpasning, samling og svejsning. Virksomheden planlægger at udvide paletten med endnu flere cobot-teknologier i de kommende år via produktudvikling og virksomhedsopkøb. Foruden hovedkontoret i Danmark har OnRobot nu også kontorer i Tyskland, Kina, USA, Malaysia og Ungarn, og der ydes teknisk support i hele verden. Besøg www.onrobot.com for at få mere at vide.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Iværksætter, pioner og robot-ekspert Claus Risager fra Blue Ocean Robotics fylder 50 år19.11.2019 07:00:00 CETNyhed

Når CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager, fylder 50 år den 22. november, er der tale om en højt hædret nøgleperson i Odenses robotklynge. Den tidligere centerchef for Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi og en af drivkræfterne bag RoboCluster - et anerkendt kompetencenetværk for robot- og automationsteknologi - kan se tilbage på over 30 år med robotter. Hans brede erfaring fra de over 100 robot-projekter, han har iværksat og gennemført med fokus på at udvikle og kommercialisere nye robotter, og hans tid som rådgiver for EU på området er hver eneste dag i spil i hans ”Robot Venture Factory”, Blue Ocean Robotics.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum