Nowocoat

Danske Nowocoat fortsætter væksten og øger sin omsætning med over 50 pct. og 70 mio. kr. efter opkøb i Sverige

Del

Den danske, familieejede farve- og lakfabrik, Nowocoat Industrial A/S, fortsætter sin massive vækst og omsætter i år for mere end 220 millioner. Baggrunden er en aggressiv markedsstrategi baseret på høj kvalitet, service og patenterede miljøvenlige og bæredygtige produkter. Et yderligere opkøb vil blive offentliggjort inden for kort tid.

Efter intense forhandlinger hen over sommeren er den svenske farve- og lakfabrik AB Rötmotaverken nu en del af den danske vækstvirksomhed, Nowocoat Industrial A/S med base i Kolding. Nowocoat cementerer dermed sin vækststrategi og runder en omsætning på 220 millioner i 2021, kun syv år efter at virksomheden blev etableret.

”Vi har fra begyndelsen haft fokus på vækst og indtjening, ” siger Ole E. Jensen, adm. direktør i Nowocoat Industrial A/S og varsler endnu et opkøb i 2021, som vil øge den samlede omsætning til 350 mio. kr. i 2022. ”Vi har en sund forretning med fri kapacitet og en økonomi, som giver os gode forretningsmæssige muligheder. Det vil vi bruge til vores fordel, når muligheden er der, ” fastslår Ole E. Jensen.

Nowocoat Industrial vil tilføre AB Rötmotaverken flere og nye ressourcer i form at knowhow, investeringer og synergi. Selskabet fortsætter på den nuværende adresse i Sverige, og AB Rötmotaverkens administrerende direktør, Conny Alfsson, vil fortsat have ansvar for den daglige drift, salg og udvikling.

”Sammenlægningen kommer til at styrke begge virksomheder. Sammen med Nowocoat Industrial kan vi imødekomme og servicere flere konkrete henvendelser. Markedet er præget af få meget store spillere, og ikke mindst for byggemarkeder og forbrugermarkedet giver det nogle begrænsninger for kunderne. Ofte er det sådan, at leverandører mere eller mindre dikterer de forhold, samarbejdet skal foregå under, og med den øgede kapacitet og de nye produkter, vi får til rådighed gennem vores forbindelse til Nowocoat Industrial, kan vi fremover servicere byggemarkederne væsentligt bedre og dermed give dem en højere grad af frihed i deres indkøb, ” pointerer Conny Alfsson.

Nye forretningsmuligheder skabte interessen for at overtage den svenske virksomhed. ”Opkøbet af AB Rötmotaverken er en strategisk investering, som handler om meget mere end at øge vores volumen på markedet. Virksomheden tilbyder produkter til både industri- og forbrugermarkedet, og deres salgskanaler til byggemarkeder i Norden og deres fysiske beliggenhed giver os fordele, som vi ikke har i Kolding i dag. Til gengæld råder vi over en større kapacitet, et bredere produktsortiment og bedre faciliterer til innovation og knowhow inden for funktionel overfladebehandling, som i den grad kan styrke forretningen i Sverige, ” påpeger Ole E. Jensen.

Nowocoat Industrial A/S forventer at skabe yderligere vækst i begge virksomheder og erobre markedsandele efter opkøbet af AB Rötmotaverken med blandt andet et fælles fokus på bæredygtighed.

”Teknologisk og vidensmæssigt har Nowocoat Industrial meget stærke kompetencer, som kommer til at styrke vores position over for forbrugerne, ” vurderer Conny Alfsson, og han bakkes op af Ole E. Jensen: ”Konsummarkedet er et marked i vækst, og i takt med at forbrugerne bliver mere bevidste om effektive, holdbare og miljøvenlige alternativer til den træbeskyttelse, algefjerner, vægmaling eller gulvlak, de bruger i dag, er jeg sikker på, at vi kommer til at stå stærkt også på dette marked,. ” 

Kontakter

Billeder

Information om Nowocoat

Nowocoat
Staalvej 3
6000 Kolding

  • Nowocoat Industrial A/S er en innovativ farve- og lakfabrik med en produktportefølje af funktionel og holdbar coating til mineral-, træ- og metaloverflader til industriel brug.
  • Virksomheden har hovedkontor og produktion i Kolding og medarbejdere ansat i Polen, Kina og Vietnam.
  • I 2019 overtog Nowocoat Industrial virksomheden Lurrell Industries.
  • Nowocoat er ISO 9001 og ISO 14001 miljøcertificeret.
  • 80 pct. af produktionen eksporteres til markeder i Nordeuropa og Asien.
  • Omsætning 2020: 123 mio. kr.
  • Resultat 2020: 26,3 mio. kr. før skat
  • Antal ansatte 2021: 36
  • Underleverandør til kunder som IKEA, Jysk, WallMart og K-Markt.
  • AB Rötmotaverken har produceret og udviklet specialprodukter til farveindustrien siden 1920’erne. Virksomheden havde i 2020 en omsætning på 70 mio. Skr. og beskæftiger 20 ansatte.

Følg pressemeddelelser fra Nowocoat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nowocoat