Udenrigsministeriet

Danske ministre i Rwanda

Del

Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye er i Rwanda for at styrke det gode bilaterale forhold, som Danmark og Rwanda har opbygget i løbet af de seneste år.

Danmark og Rwanda er nu blevet enige om at indgå to samarbejdsaftaler, som udtrykker gensidig interesse i et tættere asyl- og migrationssamarbejde og om øgede politiske konsultationer om udviklingssamarbejde. Der er ikke tale om forpligtende aftaler, men de udgør en fælles ramme for det fremtidige samarbejde. De to regeringer vil bruge det næste stykke tid på at drøfte konkrete områder, hvor samarbejdet kan styrkes.

Minister for udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen:

”Rwanda og Danmark har en række fælles prioriteter. Derfor er vi nu i gang med at drøfte det fremtidige samarbejde.

De to aftaler udgør et stærkt fælles udgangspunkt for et styrket samarbejde mellem to små lande, der gerne leder ved eksemplets kraft. Det kunne f.eks. være om den grønne dagsorden, fremme af kvinders rettigheder og menneskerettigheder, adgang til solenergi eller jobskabelse for unge. 

Vi skal bruge det næste stykke tid på at drøfte mulige konkrete områder, hvor vi har gensidig interesse i at øge vores samarbejde. Det ser vi frem til.”

Udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye:

”Vi er i Rwanda for at styrke det gode forhold, som vi har opbygget i løbet af de seneste år. Ikke mindst om kvoteflygtninge og støtte til de flygtninge, der opholder sig i landet.

Rwanda er et land, der arbejder hårdt på at udvikle deres samfund oven på det frygtelige folkemord mod tutsierne i 1994. De har blandt andet vist nye veje i forhold til at hjælpe ofrene for menneskesmugling, ligesom de har taget inspirerende skridt på hele den grønne omstilling.

Det synes vi fortjener ros. Derfor er vi glade for det samarbejde, vi allerede har etableret, og som vi fortsat ønsker at udbygge.”

Pressekontakt

Laura Sørensen Topp 
Fg. Pressechef til ministeren for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde
+45 61 97 92 41


Pelle Dam  
Pressechef til udlændinge- og integrationsministeren

+45 61 98 32 80

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet