Danske Medier

Danske Medier: Media Freedom Act skal ændres, hvis den skal leve op til sit oprindelige formål om at styrke frie medier i EU

Del

Adm. direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, roser, at der med EU’s Media Freedom Act lægges op til at sikre bedre beskyttelse af medier fra indblanding fra staten. Men derudover mener Danske Medier, at Kommissionen rammer ved siden af og tager de helt forkerte skyts i brug for at prøve at styrke medier i lande, hvor pressen har trange kår.

EU-Kommissionen har netop præsenteret Media Freedom Act (MFA), der har til formål at skabe bedre vilkår for medier i de EU-lande, hvor medierne er under pres fra bl.a. statslig indblanding og censur. Administrerende direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, slår også fast, at man bør gentænke forslaget, hvis det skal have den ønskede effekt for at skabe bedre vilkår for pressede medier i EU.

”Først og fremmest skal det slås fast med syvtommersøm: Danske Medier ser med bekymring mod de EU-medlemsstater, som krænker den frie presses uafhængighed og journalisters ytringsfrihed og beskyttelse. Det er en dagsorden, som vi kæmper for hver eneste dag, og som vi mener har helt afgørende betydning for sammenhængskræften i vores samfund. Vi ser derfor også positivt på selve grundlaget for forslaget, som er at skabe bedre beskyttelse fra statslig indblanding,” siger Mads Brandstrup.

Dog mener den adm. direktør, at der er en række problemer med det konkrete indhold i Media Freedom Act:

”Kommissionen skyder langt forbi målet, når den foreslår at håndtere problemerne i enkelte medlemsstater med en bred og indgribende EU-lovgivning i mediemarkeder som fungerer. Medier er i dag reguleret i national lovgivning – og sådan skal det blive ved med at være. Forslaget bør under ingen omstændigheder krænke nationale kompetencer på medieområdet, og initiativet bør alene bidrage til at styrke europæiske medier på måder, hvor EU har kompetencer og som ikke skader velfungerende medier eller deres selvstændighed,” understreger Mads Brandstrup.

Danske Medier vil følge forhandlingerne i både Europa-Parlamentet og Ministerrådet på tætteste hold med henblik på at fjerne forslagets tidsler. Såfremt dette ikke lykkes, vil foreningen genoverveje sin holdning til forslaget og potentielt anbefale at afvise forslaget i sin helhed.

Information om Danske Medier

Danske Medier
Danske Medier
Kalkbrænderiløbskaj 4
2100 København Ø

+45 33 97 40 00http://www.danskemedier.dk/

Danske Medier er en brancheorganisation for private medievirksomheder. Vores medlemmer tæller 250 lokale og regionale medier, niche- og fagmedier samt landsdækkende dagblade, aviser og netmedier. Vi arbejder for det frie ord, den uafhængige presse og sunde rammevilkår for en pluralistisk mediebranche.

Følg pressemeddelelser fra Danske Medier

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Medier

WAN-IFRA og Danske Medier: FIFA skal sikre journalisters sikkerhed og ordentlige arbejdsvilkår i Qatar16.11.2022 15:28:13 CET | Pressemeddelelse

TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt blev i går aftes afbrudt af sikkerhedsfolk i Qatar under en live udsendelse, hvor sikkerhedsfolkene truede med at ødelægge kameraet. Truslen blev heldigvis ikke til virkelighed, men nu kræver den globale organisation for den frie presse World Association of News Publishers (WAN-IFRA), at FIFA tager ansvar for journalisters sikkerhed i Qatar.

Danske Medier: Fortsat høj tillid til danske nyhedsmedier er gode nyheder i en tid med alvorlige udfordringer20.9.2022 08:25:00 CEST | Pressemeddelelse

Den årlige rapport af RUC 'Danskernes Brug af Nyhedsmedier' byder i år på mange interessante temaer. Danskerne får nyheder fra flere forskellige sociale medieplatforme, podcasts vinder frem, og unge har andre forventninger til medierne end ældre aldersgrupper. Den vigtigste nyhed er dog ifølge adm. direktør i Danske Medier, at tilliden til nyhedsmedier fortsat er høj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum