Dansk Metal

Danske lærlinge i praktik ved verdens største forsvarsleverandør

Del

Tre industriteknikerlærlinge fra Danmark skal i to måneder på praktik ved verdens største forsvarsleverandør, og leverandør af F-35-jagerfly til Danmark, Lockheed Martin. Det sker for at sætte fokus på de mange muligheder ved en erhvervsuddannelse.

Tre dygtige industriteknikere er på vej mod en enestående oplevelse, når de på et to-måneder langt praktikophold skal over hos verdens største forsvarsleverandør, som blandt andet leverer og producerer de 27 nye F-35 jagerfly til Danmark.

En erhvervsuddannelse er en mulighedernes uddannelse, og her kan man i mindst lige så høj grad som andre uddannelser komme til udlandet – både i praktik og efterfølgende. Det vil vi gerne vise med dette praktikophold. Særligt fordi vi jo ved, at vi i den grad kommer til at mangle faglærte i fremtiden, og der er det altså vigtigt at vise mulighederne frem,” siger Claus Jensen, formand for Dansk Metal.

Praktikopholdet er et samarbejde mellem Dansk Metal, Dansk Industri, virksomheden Multicut samt amerikanske Lockheed Martin.

"Danske faglærte er dygtige og har en meget høj ekspertise – også i forhold til udlandet. I hele verden arbejder faglærte fra danske industrivirksomheder med alt fra vindmøller, mejeriudstyr, varmepumper og mange andre produktionsmaskiner. Praktikopholdet her er en klar cadeau til fagligheden hos de tre dygtige lærlinge, vi sender afsted – og hos danske faglærte i det hele taget" siger Kim Graugaard, fungerende adm. dir. i Dansk Industri.

”Maskinbearbejdning skal være en attraktiv karrievej for unge mennesker at vælge. Her er Lockheed Martin blandt de bedste. Derfor er Multicut stolte over dette projekt”, fortæller Erling Dyrmose fra Multicut.

De tre er udvalgt blandt 20 indstillede kandidater. Det er et uvildigt dommerpanel bestående af undervisere fra tre erhvervsskoler, der har valgt de tre på baggrund af konkrete produkter og motiverede ansøgninger. Industriteknikerlærling hos DSB Vedligehold i Aarhus, Annelie Hersley, er en af de tre dygtige lærlinge, der skal afsted. Annelie har store forventninger:

”Jeg glæder mig enormt og kan slet ikke vente med at komme afsted. Det bliver fedt at se, hvilke maskiner de bruger, og hvordan de arbejder og får så stor en produktion til at spille. Jeg er sikker på, jeg kan lære en hel masse og kommer hjem med ny viden,” slutter industriteknikerlærling Annelie Hersley.

Fakta

Praktikopholdet

 • Praktikopholdet er et samarbejde mellem Dansk Metal, Dansk Industri, virksomheden Multicut samt Lockheed Martin.
 • Det er anden gang, at Dansk Metal og DI bidrager til, at lærlinge fra Danmark kommer på et ophold hos Lockheed Martin i Texas.
 • De tre er udvalgt ud af 20 indstillede kandidater. Det er et uvildigt dommerpanel bestående af undervisere fra tre erhvervsskoler, der har valgt de tre på baggrund af konkrete produkter og motiverede ansøgninger.
 • De tre udvalgte industriteknikerlærlinge skal afsted til Texas i maj og juni i år. 

Lockheed Martin

 • Verdens største forsvarsleverandør med hovedsæde i Fort Worth, Texas.
 • Lockheed Martin er bl.a. producenter af de 27 F-35 jagerfly, der skal erstatte de gamle F-16 jagerfly.
 • Lockheed Martin har omkring 100.000 ansatte i hele verden.

Lærlingene

Annelie Hersley Rasmus Frøland Emil Jung Johansen
 • 28 år og industritekniklærling.
 • I lære ved DSB Vedligehold i Århus.
 • Fandt sin hylde som industritekniker, da hun som cafémedarbejder, opdagede, at det hun bedst kunne lide var, når kaffemaskinen gik i stykker, og hun skulle reparere den.
 • 21 år og industritekniklærling.
 • I lære hos Thoka Finmekanik i Dragør.
 • Vinder af DM i Skills 2019.
 • 20 år og industritekniklærling.
 • I lære hos Grundfos i Aalestrup.
 • Har været fascineret af de gamle F-16 jagerfly, da han er opvokset i nærheden af Karup.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum