Danske kommuner er nu klar med VILDE biodiversitetsprojekter
Nu præsenterer kommuner deres bud på det bedste, største og mest kreative biodiversitetsprojekt.
Alle landets kommuner er med i Miljøministeriets konkurrence ”Danmarks VILDESTE kommune”, hvor det handler om at gøre noget godt for biodiversiteten og give plads til den vilde natur.
I lidt over et år har kommunerne haft fokus på at gøre tingene lidt anderledes til fordel for biodiversiteten. Rundt om i kommunerne har man derfor kunne støde på højt og uklippet græs, kvasbunker og nedfaldne grene, der har fået lov at blive liggende for at skabe mere biodiversitet.
Nu præsenterer kommunerne deres finaleprojekt - deres bud på det mest fantastiske biodiversitetsprojekt, der foregår i deres kommune.
”Siden jeg i februar 2021 inviterede landets kommuner til at dyste om at blive Danmarks VILDESTE kommune, er ikke mindre end alle landets kommuner gået ind i kampen om at gøre noget VILDT for biodiversiteten. Det viser den store opbakning, der er overalt i Danmark til en vildere natur,” siger miljøminister Lea Wermelin og fortsætter:
”Nu hvor jeg står med kommunernes Finale Grønbøger, kan jeg allerede nu fortælle, at det ikke bliver nemt at udvælge en vinder blandt de mange kreative ideer. Alle kommunernes Grønbøger er spækket med vilde tiltag, der er gode for biodiversiteten og ikke mindst super inspirerende for andre at kaste sig ud i.”
Danmarks VILDESTE kommune
Processen med at finde Danmarks VILDESTE kommune går nu i gang. Det er dommerpanelet bestående af miljøminister Lea Wermelin og Biolog Morten D.D. Hansen, der udpeger en vinder i samarbejde med den eksterne jury.
”Jeg glæder mig helt vildt til at læse om kommunernes indsatser. Når de præsenterer det projekt, de er mest stolte af, er der helt sikkert noget at lære og blive inspireret af, også selv om man allerede føler, at man har set det meste. Der er nemlig mange dygtige medarbejdere derude, som tænker kreative tanker hver dag,” fortæller biolog og meddommer Morten D.D. Hansen.
Dommerpanelet og juryen vil starte med at udvælge de 10 VILDESTE kommuner med de 10 bedste biodiversitetsprojekter. Her får danskerne lov til at give deres besyv med, når borgerne får lov at stemme blandt de 10 vilde kommuner.
Dommerpanelet og juryen vil tage danskernes stemmer med, når de til september kårer Danmarks VILDESTE kommune.
Tal og fakta:
- Alle kommunerne har indsendt en Finale Grønbog, hvor de beskriver, hvad de har gjort af VILDE tiltag i deres kommune. Læs mere om processen her.
- Den 5. februar 2021 inviterede miljøminister Lea Wermelin alle landets 98 kommuner til at dyste om at blive Danmarks VILDESTE kommune.
- Samtlige landets 98 kommuner har tilmeldt sig kommunekonkurrencen.
- Den Danske Naturfond giver vinderen af konkurrencen en million kroner til et vildt naturprojekt. Læs mere om præmien her.
- Kommunekonkurrencen er en del af kampagnen ’Sammen om et VILDERE Danmark’, der har til formål at gøre den danske natur VILDERE til gavn for biodiversiteten. Det skal ske ved at få både kommuner og danskerne generelt til at dyrke, hylde og omfavne den vilde natur. Læs mere om kampagnen her.
- Biodiversiteten er i tilbagegang overalt i verden. Arter uddør hurtigere end nogensinde før, og en mio. dyre- og plantearter er i fare for at uddø.
Kontakter
Pressekontakt til Miljøministeriet. Pressevagten (kan ikke modtage SMS)
Tlf:+45 2091 5901Information om Miljøministeriet
Følg pressemeddelelser fra Miljøministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Miljøministeriet
Mere liv under havets overflade: Nye stenrev i Lillebælt, Kattegat og Øresund29.6.2022 13:34:08 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen og et politisk flertal har besluttet den konkrete placering af fem stenrev i de danske farvande. De skal ligge i Køge Bugt, ved Nivå Strandpark, nord for Hundested og i Lillebælt ved både Helnæshoved Flak og Lyø W Flak. De skal beskytte livet på havbunden og styrke biodiversiteten.
EU-miljøministre klar med strenge produktregler for at komme skovrydning til livs28.6.2022 16:53:39 CEST | Pressemeddelelse
En ny forordning stiller skærpede krav til produkter forbundet med skovrydning, før de må sælges på EU’s indre marked eller eksporteres. - Et vigtigt skridt for klima og biodiversitet, siger miljøminister Lea Wermelin.
Ny kortlægning: Her er udfordringer for det danske grundvand24.6.2022 11:11:54 CEST | Pressemeddelelse
Selv om det danske drikkevand er noget af verdens bedste, så er der stadig en række udfordringer. Ny kortlægning afklarer, hvilke udfordringer der er tale om, så de bedre kan håndteres.
Presseinvitation: Hvordan kommer vi global skovrydning til livs? Danmark er vært for Amsterdam Declarations Partnership22.6.2022 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Virksomheder, lokalbefolkning og politikere fra ind- og udland deltager i debat om skovrydning og bæredygtige investeringer.
Populært naturprojekt for psykisk sårbare rulles ud i hele landet8.6.2022 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Nu kan både professionelle og frivillige i hele landet blive klædt på til at lave aktiviteter i naturen for psykisk sårbare. Med en millionbevilling fra Folketinget og Det Obelske Familiefond går SIND og Naturstyrelsen nu i gang med at udbrede de positive erfaringer fra det nordjyske projekt ”Frisk i naturen”.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum