LO • Landsorganisationen i Danmark

Danske industriarbejdere er konkurrencedygtige

Del

Danske lønninger i industrien er nu for 18. kvartal i træk steget mindre, end det er tilfældet blandt Danmarks største samhandelspartnere. Det viser seneste tal fra Dansk Arbejdsgiverforenings internationale lønstatistik.

Fra tredje kvartal sidste år og til tredje kvartal i år steg lønningerne i industrien 2,3 procent i udlandet, mens de steg 1,7 procent i Danmark. Samtidig er medarbejderne i industrien blevet langt mere produktive sammenlignet med deres kolleger i udlandet, siden krisen ramte.

Forventninger til øget eksport
Dagens tal sætter yderligere skub på forventningerne til en øget eksport og dermed også flere arbejdspladser.

– Pilen peger opad på vores største eksportmarkeder, og kombineret med en stærk konkurrencekraft skaber det grundlag for, at dansk eksport kan komme op i et endnu højere gear til glæde for jobskabelsen i hele Danmark, siger LO’s cheføkonom Allan Lyngsø Madsen.

– Danske industrivirksomheder står kort sagt godt rustet til at fylde ordrebøgerne, når opsvinget for alvor bider sig fast. Opgaven her og nu er derfor at få skabt mange flere lærepladser og sikret langt mere efteruddannelse for at sikre arbejdsstyrken de kvalifikationer, virksomhederne efterspørger, siger Allan Lyngsø Madsen.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 2338 4214 eller LO's cheføkonom Allan Lyngsø Madsen, tlf. 2333 5583.

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum