Danske Havne

Danske Havne: Flot pris til Østersøens perle

Del
Rønne Havn får initiativpris af Dansk Industri. De danske havne er fremme i skoene med grøn omstilling
Rønne Havn
Rønne Havn

”Det er megaflot, at Rønne Havn, vores dynamiske perle i Østersøen, får Dansk Industris Initiativpris for at turde satse målrettet og engageret på at spille havnen ind i den grønne omstilling”.

Det siger brancheorganisationen Danske Havnes direktør Tine Kirk som kommentar til, at Rønne Havn tirsdag har fået Dansk Industris lokale Initiativpris med bl.a. begrundelsen: ”Rønne Havn A/S har været fantastisk gode til at forudse og udnytte mulighederne for at gøre Bornholm til en vigtig spiller i den grønne klimadagsorden. De har haft et beundringsværdigt mod til at satse og foretage de nødvendige investeringer for at fremtidssikre havnens virke og skabe vækst og udvikling på Bornholm”, som Kenn Kjellberg, formand for DIBornholm, formulerer det.

Nøgleordet i havnens strategi har netop været ”fremtidssikring”, og dét formår Bornholms store havn, mener Danske Havne.

Grønne havnenyheder i kø

I det hele taget har de grønne havne-nyheder stået i kø i årets første to måneder. F.eks. vil Hanstholm Havn næste år blive Europas første CO2-neutrale fiskerihavn via et anlæg på havnen, der skal sikre fiskerflåden klimavenligt metanol. Havnene i Esbjerg og Aabenraa er på banen med hhv. verdens første landstrømsanlæg baseret på brint, og et stort Power-to-X-anlæg. Senest har Vordingborg Havn medddelt, at man sammen med en partner etablerer verdens første anlæg af sin art, der skal producere grønne brændsler til fly. Dermed bliver en dansk havn omdrejningspunkt for statsministerens hensigter fra nytårstalen om at etablere grønne, danske flyruter.

Danske Havne formulerede for to år siden en grøn vision, som havnene arbejder målrettet efter, og som i tiltagende omfang binder de danske havne og den grønne omstilling i Danmark uløseligt sammen.

Hvert år udgiver brancheorganisationen rapporten "Grønne Erhvervshavne" med status på fremskridtene i den grønne omstilling i havnene. Næste rapport udkommer den 25. april på Havnekonferencen i Aalborg.

Kontakter

Billeder

Rønne Havn
Rønne Havn
Download
Direktør Tine Kirk, Danske Havne. Foto: Carsten Lundager
Direktør Tine Kirk, Danske Havne. Foto: Carsten Lundager
Download

Information om Danske Havne

Danske Havne
Danske Havne
Bredgade 23, 2. tv.
1260 København K

72 11 81 00https://www.danskehavne.dk/

Danske Havne er brancheorganisationen for Danmarks erhvervshavne. Organisationen blev stiftet i 1917 og har fungeret som et samlingspunkt for samarbejde, vidensdeling og politisk indflydelse på tværs af landets erhvervshavne.

Danske Havne har til hovedopgave, at skaffe erhvervspolitisk indflydelse og deltage i den offentlige debat på vegne af medlemshavnene og branchen som helhed. Yderligere fungerer Danske Havne som rådgiver og facilitator for samarbejde og vidensdeling på tværs af landet, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for den lokale vækst, beskæftigelse og havnens konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Danske Havne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Havne

Danske Havne glæder sig over havvinds-ambition om tempo og smidighed18.5.2022 15:26:54 CEST | Pressemeddelelse

Danske Havne glæder sig over ambitionen om at etablere 150 GW havvind i Nordsøen inden 2050, som de fire Nordsølande Danmark, Tyskland, Holland og Belgien onsdag blev enige om ved topmødet på Esbjerg Havn. Brancheorganisationen Danske Havnes direktør: ”Vi er begejstrede for det høje ambitionsniveau og det tempo, der lægges op til. Vigtigt er også , at man bliver smidig og meget konkret, når de endelige planer skal lægges. Bureaukrati og eventuel uhensigtsmæssig lovgivning må ikke stå i vejen, så politikerne må være friske på at rydde alle sten af vejen i ekspres-fart”, siger Tine Kirk, der peger på betydningen af de mange arbejdspladser i Danmark, som den store satsning på havvind i Nordsøen kaster af sig. ”Vi var først i verden med satsningen på havvind, da vi etablerede verdens første havvindmøllepark i 1991, så det er meget passende, at Danmark også er central aktør i Esbjerg-erklæringen her i 2022. På sin egen måde er det også illustrativt, at det finder sted på vores havn i Esbjer

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye