L&F

Danske frøfolk samles i ny stærk forening

Del

Den danske frøbranche står stærkere end nogensinde efter fusion mellem Dansk Frøhandlerforening og Foreningen af Danske Havefrøgrossister. De sidder samtidig på 65 procent af europæisk græsfrø og 75 procent af verdensproduktionen af spinatfrø med en afsætning på ca. 4 mia. kroner om året. Fusionen skal bl.a. bruges til at sætte fokus på nye verdensmarkeder.

Næste gang du står med frøposen til spinat i byggemarkedet, ser fodbold på europæiske stadions eller betragter køerne på græsmarken, så kan du være sikker på, at det er medlemmer fra den nye danske forening ”Dansk Frø” som står bag.

Dansk Frø har nu alle de betydende frøfirmaer i Danmark inden for græs-, have- og roefrø som medlemmer og består af 16 frøfirmaer i alle størrelser og har et fælles mål om at få skabt gode rammebetingelser for frøbranchen. Fusionen skal bl.a. bruges til at sætte fokus på nye markeder:

”Danmark har allerede en meget stærk position indenfor græsfrø, kløverfrø, havefrø og roefrø, og med dannelsen af Dansk Frø styrkes den globalt orienterede danske frøbranche yderligere, siger formanden for Dansk Frø, Søren Halbye, DLF og fortsætter:

”Vi har nu endnu bedre mulighed for at fastholde vores position og i fællesskab skabe ordentlige produktionsbetingelser. Vi har også fokus på nye markeder – som f.eks. Sydamerika, som er et meget spændende marked at komme ind på.”

Baggrunden for Danmarks stærke position skyldes primært de gunstige forhold her i landet. Klimaet er rigtig godt til frøproduktion med milde vintre og med rigelig nedbør, og i øjeblikket vil man kunne se, at der høstes græsfrø på markerne rundt omkring i Danmark.

Bestyrelsen har konstitueret sig med Søren Halbye, salgs- og marketingdirektør i DLF, som formand og med Niels Mikkelsen, direktør i Maribo Seed, som næstformand.

Fakta om Dansk Frø:

Dansk Frøs medlemmer har ca. 500 fuldtidsansatte i Danmark. Medlemmerne af Dansk Frø står tilsammen for ca. 65 % af europæisk græsfrø, 25 % af verdens græsfrø, 75 % af verdensproduktionen af spinatfrø, samt salg af bl.a. roefrø til danske og udenlandske landmænd. Firmaerne, som for fleres vedkommende er stærkt globalt orienterede, afsætter for ca. 4 mia. kr. om året – både i Danmark og internationalt. Forædling, produktion og markedsføring er de væsentligste aktiviteter for medlemmerne af Dansk Frø. Køer, spinatbladsspisende forbrugere, fodboldspillere, sukkerforbrugere, haveelskere, får, kokke, heste og fritgående grise – alle nyder godt af Dansk Frø’s produkter på den ene eller anden måde.

 

 

Kontakter

Henvendelser til:

Søren Halbye, formand for Dansk Frø på: 22 15 03 50 eller

Niels Mikkelsen, næstformand for Dansk Frø på: 21 65 82 28

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F