Erhvervshus MidtjyllandErhvervshus MidtjyllandErhvervshus Midtjylland

Danske erfaringer baner vejen for hjælp til tusindvis af kriseramte virksomheder i hele Europa

Del

I syv europæiske lande kan virksomheder, der er på vej, eller som allerede befinder sig midt i en krise, få hjælp til at komme bedst muligt ud af krisen. Det kan de med afsæt i Early Warning Europe, som er et treårigt projekt, som beror på gode erfaringer fra det danske projekt Early Warning.

I Danmark har projektet Early Warning 12 års erfaring med at hjælpe kriseramte virksomheder. Flere end 6000 virksomheder har fået hjælp til at komme tilbage på rette kurs eller til at få minimeret konsekvenserne ved en konkurs. Et korps af frivillige rådgivere hjælper virksomhedsejer eller -leder med at få det bedste ud af den svære situation, som en økonomisk krise uden undtagelse er. Denne succes er der blevet skelet til fra EU’s side, og det er fundamentet for projektet Early Warning Europe under ledelse af Erhvervshus Midtjylland.

Aktuelt består projektet af 26 partnere, herunder brancheorganisationer og myndigheder, fra 13 EU-lande. Partnerne arbejder målrettet på at få uddannet aktører, så der med afsæt i ”best practice” fra bl.a. det danske Early Warning-program kan hjælpes kriseramte virksomheder i alle medlemslandene.

”Vi kan give virksomhedsejerne troen tilbage”, lyder det fra projektleder på Early Warning Europe, Morten Møller. ”Med Early Warning Europe sikrer vi os, at der i medlemslandene er aktører, der kan tage hånd om de kriseramte virksomheder, og hjælpe dem med at finde den, for netop dem, bedste vej ud af krisen. Behovet er stort, og interessen er stigende, da vi med al tydelighed viser, at vi reelt gør en forskel”, udtaler han videre. Denne interesse kommer bl.a. fra OECD, som med hjælp fra Early Warning Europe har gjort hjælpen til kriseramte virksomheder til en hovedprioritet for arbejdet i ansøgerlandene til EU, og fra Verdensbanken, som har udtrykt ønske om et samarbejde om Early Warning i flere EU-lande.

Målsætningen med det europæiske projekt, som er støttet med EU-midler fra COSME, er, at der på sigt skal være Early Warning-hjælp at hente for kriseramte virksomheder i alle EU-medlemslande. Denne målsætning trådte frem i lyset, da Europa Kommissionen i juni 2019 vedtog et nyt insolvensdirektiv, som slår fast, at alle medlemslande skal etablere Early Warning-mekanismer efter dansk forbillede, så der sikres professionel og effektiv krisehjælp til virksomheder, inden de når til skifteretten. EU lytter til anbefalingerne fra Early Warning Europe i udformningen af ny politik for insolvens, rekonstruktion og genstart efter konkurs.

Interessen for det europæiske projekt er stor. Early Warning-partnere i Polen, Spanien, Italien og Grækenland, Belgien og Tyskland hjælper allerede kriseramte virksomheder. Samtidig arbejdes der pt. på at uddanne aktører i Finland, Litauen, Luxembourg, Kroatien, Slovenien og Ungarn, som udgør anden bølge i det europæiske samarbejde, der skal fortsætte rejsen med at hjælpe de mange kriseramte virksomheder i Europa på rette kurs, når EU-projektet slutter, og et permanent partnerskab mellem de nationale aktører begynder, koordineret af Erhvervshus Midtjylland.

Nøgleord

Kontakter

Projektleder for Early Warning Europe, Morten Møller, Tlf.: 30 80 20 63 | mmo@earlywarningeurope.eu

Projektleder for Early Warning, Svend Røge. Tlf.: 21 34 31 36 | sr@erhvervshusmidtjylland.dk

Links

Information om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N

http://www.erhvervshusmidtjylland.dk

Early Warning er et gratis rådgivningstilbud til i krise. Early Warning har 12 års erfaring med at hjælpe kriseramte virksomheder. I 2016 blev pilotprojektet Early Warning Europe, med afsæt i de gode erfaringer fra det danske projekt, igangsat.

Erhvervshus Midtjylland er national projektleder på Early Warning i Danmark.

Early Warning Europe er et tre årigt pilotprojekt, der med afsæt i bl.a. de danske erfaringer fra Early Warning skal hjælpe kriseramte virksomheder på tværs af EU.

Projektet er støttet med finansiering fra EU COSME, og Erhvervshus Midtjylland er projektleder for projektet.

 

 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Styrket samarbejde mellem Erhvervshus Midtjylland og Dansk Kyst- og Naturturisme skal støtte turismevirksomheder til øget vækst og udvikling17.12.2019 08:21:30 CETPressemeddelelse

Midtjyske iværksættere og virksomhedsledere i kyst- og naturturismesektoren kan nu se frem til et øget tilbud af erhvervsfremmende karakter. Med en nylig underskrevet samarbejdsaftale mellem Erhvervshus Midtjylland og Dansk Kyst- og Naturturisme er der zoomet ind på det fælles formål om at tilbyde ydelser af høj kvalitet til iværksættere og virksomheder inden for turismebranchen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum