Udenrigsministeriet

Dansk-tysk klimasamarbejde skal styrkes: Jeppe Kofod mødes med den tyske udenrigsminister Baerbock i Berlin

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes tirsdag med sin tyske kollega Annalena Baerbock i Berlin.

På programmet står blandt andet, at Danmark og Tyskland skal styrke samarbejdet om klima og den grønne omstilling samt diskutere den aktuelle sikkerhedspolitiske situation

-      Vi står i en historisk situation med en grundlæggende forandret sikkerhedspolitisk virkelighed. Det er helt tydeligt, at sikkerheds- og klimapolitik er tæt forbundne, og derfor skal vi gøre os uafhængige af russisk gas og fossile brændsler - også for at sikre den grønne omstilling for fremtidige generationer. Her er jeg glad for, at Danmark og Tyskland kan se fælles interesser, hvor vi sammen kan sætte ind, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

De to udenrigsministre vil holde fælles doorstep. Dette vil kunne følges via streaming - se mere her (@GermanyDiplo, livestream på dansk).

Under besøget skal udenrigsministeren også mødes med formanden for forbundsdagens udenrigsudvalg, Michael Roth.

For yderligere information om besøget, kontakt, fung. pressechef for udenrigsministeren: Sissel Christine Søe: +45 51 83 74 14 eller pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum