Motosumo

Dansk tech-startup spinner USA i gang med vigtig millionkontrakt

Del

Den danske tech-startup Motosumo har udviklet en intelligent teknologi og en tilhørende app, der kan omdanne selv helt simple indendørs motionscykler til state-of-the-art. Omdrejningspunktet er en biomekanisk model koblet med de unikke bevægelsessensorer i smartphones, der opsamler data om brugeren. Teknologien er så lovende, at et af verdens største cykelbrands nu har indgået en millionkontrakt med Motosumo.

Kresten Juel Jensen, CEO, Motosumo
Kresten Juel Jensen, CEO, Motosumo

Motosumo med base i København har netop underskrevet en kontrakt med amerikanske Core Health & Fitness, der blandt andet leverer Schwinn-cykler til motionscentre over hele verden. Kontrakten lyder i første omgang på 1.000 licenser af Motosumos teknologi og app, og samtidig får yderligere op til 10.000 centre verden over gratis adgang til softwaren i tre måneder med henblik på efterfølgende tegning af et abonnement. Schwinn er et af verdens tre største brands inden for indendørs cykler, og aftalen sikrer med ét Motosumo et afgørende gennembrud på det amerikanske og globale fitnessmarked.

Motosumo er skabt med udgangspunkt i en danskudviklet teknologi, og hemmeligheden er en avanceret biomekanisk model, der i kombination med bevægelsessensorerne i en smartphone kan fortælle stort set alt om kørerens tempo, kalorieforbrænding, kadence og kørestil. Det hører normalt avancerede cykler til, men Motosumos app og teknologi fungerer på helt almindelige cykler uden nogen former for indbygget teknologi. Samtidig kan app’en også anvendes på de helt avancerede cykler, idet den, ulig nogen andre løsninger på markedet, er i stand til at koble brugerne på et indendørs cykelhold sammen via deres egen smartphone. Det betyder, at Core og Schwinn kan lægge et ekstra teknologilag oven på både standard og high-end cykler, og i et fitnesscenter med både nye og gamle cykler muliggør Motosumo-app’en således, at brugerne på et hold kan konkurrere mod hinanden eller mod hold i andre centre. Dette sociale gamification-element er Motosumo alene om at tilbyde på verdensplan, fordi man uanset cykel eller center kan blive forbundet via app’en.

Den danske venturekapitalfond Promentum Equity Partners har allerede investeret i Motosumo, som derudover er ejet af to internationale business angels fra fitness-verdenen, en del af bestyrelsen og direktionen samt danske PreSeed Ventures, der er en af de største innovations-inkubatorer herhjemme.

-          Ordren til amerikanske Core er en afgørende forudsætning for vores etablering på det vigtige amerikanske marked. De er desuden meget stærke i Sydamerika, Europa og Asien, hvor de har sat indendørs cykler op i 5-10.000 motionscentre. Det giver os adgangsbilletten til en global tilstedeværelse, og er der blot en konservativ andel af centrene, der efterfølgende forlænger abonnementet på vores software, er vi sikret indtægter på et tocifret millionbeløb om året. Dermed møder vi et Serie A investeringskrav, hvilket åbner døren for yderligere venturekapital og ekspansion. At vi er nået hertil, er resultatet af en temmelig ekstrem team-indsats. Hele virksomheden er derfor naturligvis meget glade for ordren til Core, siger Kresten Juel Jensen, CEO i Motosumo, hvor en tredjedel af medarbejderne har en PhD.

En anden vigtig del af aftalen er, at Schwinn hvert år uddanner godt 10.000 instruktører, og de skal fremover også uddannes i brugen af Motosumos app. Dermed opbygges et dedikeret ambassadørkorps, der qua instruktørernes mulighed for at skabe et unikt holdtræningsmiljø via app’en forventes at give Motosumo og Schwinn endnu mere vind i sejlene.

-          Motosumo har udviklet en teknologi og en app, der ikke findes noget andet sted i verden. Den er enkel at bruge, enkel for centrene at installere, og den bringer vores standard Schwinn-cykler op på et helt andet niveau samtidig med, at Motosumo tilfører vores mest avancerede cykler et helt nyt lag i forhold til brugeroplevelse, træningsstatistik og gamification. På den måde disrupter Motosumo vores egen industri nærmest med et trylleslag, og vi går fra at være rent hardware-drevne til nu også at kunne tilføje langt flere muligheder og oplevelser med et stykke software. Vi er de første, der tager hul på denne form for digitale transition, hvor det hele ligger på brugernes smartphone, og det forventer vi os rigtig meget af, kommenterer Dustin Grosz, President & COO i Core Health & Fitness, der hvert år sætter Schwinn-cykler op i godt 1.000 motionscentre svarende til 25.000 Schwinn-cykler.

Også fra Motosumos bestyrelse er der stor tilfredshed med det, der ligner et globalt gennembrud for endnu en dansk tech-startup:

-          Vi har brugt lang tid på at udvikle teknologien og finde den rigtige model i markedet, og det seneste år har vi fokuseret på at få de rigtige folk med ombord, både i direktionen, ejerkredsen og bestyrelsen, hvor der er lykkedes at tiltrække tunge folk fra fitness-industrien. Motosumo står med nøglen til at digitalisere en ellers ikke særlig digital industri, og jeg føler mig overbevist om, at vi står over for endnu et dansk eksporteventyr, når fitnesskæder verden over får øjnene op for, hvad teknologien kan, siger Nana Bule, bestyrelsesformand i Motosumo og COO/CMO i Microsoft Denmark.

Motosumos app og teknologi kører over mobilnettet, hvilket gør opsætning for den enkelte bruger ekstremt nem. Man placerer ganske enkelt sin telefon på en lille holder på cyklen, og så snart fitnesscentret har tegnet abonnement, finder app’en selv ud af, hvilket hold man er på. Bevægelsessensorerne i app’en registrerer automatisk data om træningen ud fra de målte vibrationer i cykelstyret, og det gør det muligt at lægge et avanceret digitalt analyselag oven på helt almindelige cykler uden indbygget teknologi. App’en er allerede nu udvidet til andre holdtræningsformer som fx HIIT, dans, funktionel træning og sågar helt almindelige gymnastiktimer i folkeskolen.

Nøgleord

Kontakter

Kresten Juel Jensen, CEO, Motosumo, +45 40 13 64 71 / kresten@motosumo.com
Erin O’Brien, Director of Marketing, Core Health and Fitness, +1 360-823-1940 / eobrien@corehandf.com
Presseservice: Jacob Lange, Lange PR, +45 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Billeder

Kresten Juel Jensen, CEO, Motosumo
Kresten Juel Jensen, CEO, Motosumo
Download

Information om Motosumo

Motosumo
Ole Maaløes Vej 3
2200 København

+45 40136471http://www.motosumo.com

Om Motosumo

Motosumo blev etableret i 2013 med udgangspunkt i avancerede analyser af kropsmonterede sensorer, der kunne registrere store mængder data om eksempelvis løbere eller cykelryttere. Teknologien spredte sig hurtigt til universiteter, fysioterapeuter, testcentre og sportsudøvere, og Motosumo videreudviklede dernæst teknologien, så den kunne fungere på smartphones. Dermed blev Motosumo den første virksomhed i verden, der for alvor kapitaliserede på de meget nøjagtige bevægelsessensorer, der i dag er indbygget i smartphones. Motosumo bygger på ønsket om at inspirere motionsudøvere og atleter til at træne intelligent ved at gøre det let og sjovt at udnytte data om deres træning og bevægelser og ved at tilbyde enkle muligheder for at træne socialt på tværs af geografiske lokationer. Dermed kan fx indendørs cykelhold konkurrere, sammenligne og samarbejde, ligesom teknologien gør det let for instruktører at interagere med holddeltagerne undervejs i træningen. Læs meget mere på www.motosumo.com

About Core Health & Fitness

Core Health and Fitness is the world’s largest private marketer and distributor of commercial fitness products to health clubs, community recreational centers, hotels, government, educational facilities and more.  Core markets its products under the iconic brands Star Trac®, StairMaster®, Nautilus® and Schwinn®. Headquartered in Vancouver, Washington, United States of America with over 400 employees, Core serves a global customer base. Core maintains sales, engineering and service offices throughout the United States (Vancouver, WA; Lake Forest, CA; Independence, VA as well as in the United Kingdom (High Wycombe), Germany (Munich), Spain (Barcelona), Poland (Poznan) and Brazil (Sao Paulo).

www.corehandf.com

Følg pressemeddelelser fra Motosumo

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.