Salling Group

Dansk Supermarked Group lancerer Dankort på mobil

Del

En aftale mellem Dansk Supermarked Group og Nets sikrer, at det bliver muligt for forbrugere at betale med deres mobile Dankort

Næste år tager udbredelsen af det mobile Dankort fart, og allerede fra begyndelsen af 2017 kan kunder i Netto, føtex, Bilka og Salling via mobiltelefonen klare Dankort-betalingen. Helt konkret vil opdateringen af alle koncernens terminaler ske fra starten af 2017 og være afsluttet inden udgangen af marts.

Det handler om at gøre det enkelt og lettilgængeligt for forbrugerne at betale, og lige præcis det opfylder betaling med mobilen. For at mobilbetaling skal få sit gennembrud i butikkerne, skal det være nemt og hurtigt for både kunder og medarbejdere at gennemføre betalingen, mener director of IT Business Support i Dansk Supermarked Group, Jens Freiberg:

– Dansk Supermarked Group vil gøre det muligt for alle danskere at betale mobilt med deres Dankort i hele landet ved at tilbyde de mest tidssvarende betalingsløsninger. Derfor implementerer vi nu den nye mobil-betalingsløsning fra Nets, som er tæt integreret med den eksisterende betalingsterminal, der allerede i dag står i vores forretninger, siger Jens Freiberg.

Det mobile Dankort er åbent og kan integreres i fremtidens digitale tegnebøger, de såkaldte wallets. Dansk Supermarked Group ser derfor også frem mod et rigt udbud af innovative mobile apps/wallets, som gør det attraktivt for kunderne at betale med mobilen, og som samtidig tilfører mere værdi til kunderne.

– Vi forventer, at alle banker og andre aktører vil inkludere Dankort i deres wallets, så der bliver en samlet digital betalingsløsning til gavn for kunderne, siger Jens Freiberg, Dansk Supermarked Group.

Det mobile Dankort indtager supermarkedet

Med indtoget på dagligvaremarkedet får det mobile Dankort et vigtigt afsæt, når implementeringen for alvor starter til foråret. Danskerne vælger stadig oftere at benytte den kontaktløse funktion på Dankort, når de står i butikkerne, og allerede nu sker knap hver tiende betalinger med Dankortet kontaktløst.

– Med denne aftale går de store supermarkedskæder forrest i at forberede Dankort til næste generation af betalinger, men vi mærker generelt stor interesse fra hele detailhandlen i at være med fra start, når Dankort på mobilen bliver tilgængeligt, siger Asger Hattel, koncerndirektør i Nets, og fortsætter:

– Vi har på kort tid set det kontaktløse Dankort tage næsten 10% af transaktionerne i Danmark, og det fortsætter hurtigt opad. Det mobile Dankort er den naturlige forlængelse af denne udvikling.

Nets leverer en løsning til betalingsterminalerne, der gør, at stort set alle danskere kan betale med Dankort via mobilen. Det gælder både de smartphones, der har en aktiv NFC-funktion, og øvrige smartphones, der kan anvendes til at betale mobilt eksempelvis ved brug af QR eller Bluetooth.

Betalinger med Dankort på mobilen er en del af det eksisterende Dankort-abonnement, der er den billigste betalingsform for forretningerne. Dermed skal forretningen ikke indgå nye aftaler eller betale ekstra, når deres kunder betaler med Dankort via mobilen. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100 % ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 850 mio. kr. til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum