Udenrigsministeriet

Dansk støtte på vej til mediefriheden i Moldova

Del

Danmark har ved en hurtig indsats gennem den Ny Demokratifond etableret et program for at støtte medieudviklingen i Moldova. Programmet på 1,5 millioner kroner skal fremme mediefrihed og støtte Moldova i kampen mod desinformation.

Udenrigsminister Jeppe Kofod kunne i dag overbringe nyheden om det danske medieprogram under en telefonsamtale med Nicu Popescu, Moldovas nye vice-premierminister og udenrigsminister.

”Den nye støtte er en vigtig hjælp til de kræfter i Moldova, der ligesom os står vagt om helt fundamentale frihedsværdier som ytrings- og pressefrihed. Frie og uafhængige medier er en hjørnesten i ethvert demokrati. Vi ser flere steder, at udemokratiske kræfter sætter hårdt ind over for kritiske journalister og knægter deres rettigheder. Det gælder desværre også i vores eget næromåde. Det hverken kan eller vil vi se stiltiende til fra dansk side”, udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod.

Moldova har i dag både en reformorienteret præsident og regering. Det giver håb om fremskridt i landets kamp mod korruption og oligarkindflydelse samt for styrkelsen af de demokratiske institutioner.

Det danske medieprogram har til formål at styrke medielandskabet i Moldova samt civilsamfundet og borgernes engagement i demokrati og regeringsførelse. Programmet vil særligt fokusere på kapacitetsudvikling af regionale medier, herunder medier i Gagauzien, Transdnistrien, Tarklia og Beltsy. Her vil der blive støttet aktiviteter, der kan bidrage til at højne professionalismen og træne journalister i undersøgende journalistisk. Programmet udføres i samarbejde med den danske NGO IMS - International Media Support.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum