TCS

Dansk robotarm får flot podieplads i Amazon-konkurrence

Del

TCS har sammen med danske Universal Robots vundet en 3. plads i Amazon Robotic Challenge 2017.

TCS stillede med et hold af egne forskere og Indian Institute of Technology i Kanpur med team-navnet IITK-TCS.
TCS stillede med et hold af egne forskere og Indian Institute of Technology i Kanpur med team-navnet IITK-TCS.

TCS og den danske robotarm fra Universal Robots fik en fornem tredjeplads i delkonkurrencen om at plukke lagervarer, og en fjerdeplads i finalen, og slog dermed deltagere fra legendariske universiteter som MIT-Princeton, Duke University, University of Tokyo og firmaer som Toshiba, Mitsubishi og Panasonic.

Robotics-konkurrencen Amazon Robotic Challenge 2017blev afholdt i Japan i forbindelse med konferencen RoboCup 2017. I alt deltog 16 hold fra universiteter og teknologifirmaer fra hele verden. TCS stillede med et hold af egne forskere og Indian Institute of Technology i Kanpur med team-navnet IITK-TCS.

RoboCup 2017 arbejder for at skabe en stærkere forbindelse mellem de industrielle og akademiske spillere inden for robotteknologi. Et tættere samarbejde skal fremme fælles løsninger på nogle af nutidens problemer med automatiseringer. En af de største udfordringer for store logistikleverandører som fx Amazon er at finde en kommercielt holdbare løsninger til at plukke forskellige typer af varer på hylderne på deres enorme lagre – hvilket prototyperne vist ved Robotics Challenge kan hjælpe med.

Amazon Robotic Challenge 2017 er inddelt i tre – en konkurrence i at plukke varer, en i at opmagasinere varer, og en finalerunde med begge aktiviteter. Holdene har bygget og programmeret håndteringsrobotter til at løse opgaverne, og de vurderes bl.a. på nøjagtighed og bevægelighed. TCS’ hold anvendte deres ekspertise i Deep Learning Algorithms inden for genkendelse af genstande og bevægelseskontrol. Robotten, som TCS brugte, er designet af Universal Robots i Danmark.

Vores mål er at gøre verden til et bedre sted, én robot ad gangen. Og derfor er en konkurrence som Amazon Robotic Challenge og ikke mindst de problemer, den søger at løse, interessante for os at være en del af. Vi tror på, at samarbejde inden for robotteknologi er fremtiden – hvad enten det er mellem hardware- og softwareproducenter eller industrien og den akademiske verden. Vi er meget stolte af, at et stærkt hold som TCS valgte at stille op med vores robotarm,” siger Esben Østergaard, medstifter og CTO, Universal Robots.

Ruchikar Dalela, landechef for TCS Danmark, tilføjer: ”Vi er meget tilfredse med vores placering, og vi ved, at en del af sejren skyldes den hardware, som Universal Robots var i stand til at levere. De er unikke og meget langt fremme på deres felt. Og det beviser endnu en gang, at de resultater, vi kan opnå i samarbejde med både akademiske partnere og lokale virksomheder, kan løse globale udfordringer på sigt.

Nøgleord

Kontakter

Halo. agency
Therese Fischer-Larsen
Therese.Fischer@haloagency.dk
+45 3110 7364

Billeder

TCS stillede med et hold af egne forskere og Indian Institute of Technology i Kanpur med team-navnet IITK-TCS.
TCS stillede med et hold af egne forskere og Indian Institute of Technology i Kanpur med team-navnet IITK-TCS.
Download

Vedhæftede filer

Information om TCS

TCS
TCS
Kalvebod Brygge 45
1560 København V

https://www.tcs.com/

Om TCS Norden

TCS har eksisteret i Norden siden 1991. De har omkring 9.000 medarbejdere i Danmark, Sverige, Finland og Norge, som leverer en konsulentdrevet produktportefølje af it-tjenester gennem TCS’ unikke Global Network Delivery Model™. TCS udvikler research-baserede kundeløsninger i deres Innovation Labs og holder et strategisk fokus på værdi-sourcing og på dagsordenen for digital transformation. Det gør TCS til et oplagt valg for nordiske virksomheder, når de skal vælge digitale løsninger. Derudover er TCS de seneste otte år blevet kåret som nummer ét i kundetilfredshed blandt nordiske it-leverandører af adskillige undersøgelser. For femte år i træk fik TCS i 2017 prisen som den bedste arbejdsgiver i Europa af Top Employer Institute.  Danmark, Sverige og Norge var også blandt de markeder, hvor TCS blev anerkendt som den bedste arbejdsgiver.

Følg pressemeddelelser fra TCS

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TCS