VIA University College

Dansk produceret film tog pris hjem i Berlin!

Del

Lørdag aften blev de store priser uddelt til årets Berlinale – og blandt vinderne var et dansk produceret projekt. Den animerede kortfilm Solar Walk vandt Audi Short Film Award, som ud over den store ære også indbefatter en præmiesum på 20,000 euro.

Dansk film var flot repræsenteret på årets Berlinale, hele 10 film og koproduktioner var nominerede, men kun et bidrag gik hele vejen. Solar Walk er en selvstændig kortfilm afledt af filmkoncerten Solar Walk, der blev produceret med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. Filmkoncerten, der var et samarbejde mellem Aarhus Jazzorkester, Nørlum Animation, The Animation Workshop/VIA University College og komponisterne Niels Marthinsen og Susi Hyldgaardvar et af de større Expanded Animation projekter udviklet i forbindelse med Aarhus 2017.

Hos folkene bag filmen på The Animation Workshop/VIA University College er man meget begejstrede for den fine pris:

”Det er en stor ære for os, og vi håber at anerkendelsen af Solar Walk vil gøre publikum nysgerrige på mere kunstneriske animationsprojekter. Både kortfilmen og den oprindelige filmkoncert er et stærkt manifest i bestræbelserne på at få anerkendt animation som en seriøs kunstart,” udtaler Morten Thorning, centerchef for The Animation Workshop/VIA University College.

En stærk ambassadør for dansk film

Dansk animation har med kortfilmen Solar Walk fået en kunstnerisk ambassadør, der de næste to år rejser rundt til alle verdens større film og animationsfestivaler og viser vores styrke igennem et animeret kunstværk i verdensklasse:

“Det er en stor anerkendelse, at et jysk projekt som er skabt af dygtige folk i Viborg og støttet af Den Vestdanske Filmpulje, har modtaget denne markante filmpris på en af verdens største og mest anerkendte filmfestivaler. Ikke mange finansiører uden for Jylland troede på projektet, hvilket vidner om vigtigheden i at have stærke regionale filmfonde i Danmark, der samarbejder tæt med de lokale talentmiljøer, og dermed hjælper med til at skabe fortællinger og film fra hele landet”, siger Carsten Holst Chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje.

Audi Short Film Award blev uddelt lørdag aften den 24. februar til den 68ende udgave af Berlinalen. Med prisen medfølger en præmiesum på 20,000 euro som kan bruges til nye projekter.

Kontakt

Morten Thorning, centerchef, The Animation Workshop/VIA University College
Mail: mt@via.dk // Tlf.: 86 55 49 03

Camilla Engel, informationskoordinator, The Animation Workshop/VIA University College
Mail: caen@via.dk // Tlf: 86 55 49 12

Om Solar Walk

Solar Walk er en kunstnerisk blanding af Fantasia og Yellow Submarine in Space, men med helt andre tekniske og fortællemæssige tricks og virkemidler end dengang. Med sin visuelle og undersøgendestil hensætter filmen publikum i en meditativ tilstand af undren over eksistens, formål, tid og væren på en syret rejse ud i verdensrummet. Solar Walk er en selvstændig kortfilm afledt af filmkoncerten.

Solar Walk, der blev produceret med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. Filmkoncerten, der var et samarbejde mellem Aarhus Jazzorkester, Nørlum Animation og The Animation Workshop/VIA University College. Musikken til Solar Walk er komponeret af Niels Marthinsen og Susi Hyldgaard og fremføres live af Aarhus Jazz Orchestra feat. Susi Hyldgaard og Ingeborg Thisted Højlund under ledelse af dirigent Nikolai Bøgelund. Solar Walk var et af de større Expanded Animation projekter udviklet i forbindelse med Aarhus 2017.

Instruktøren, Réka Bucsi, har siden lavet en kortfilmsudgave af den oprindelige en time lange film. Kortfilmen vandt lørdag Audi Short Film Award ved årets Berlinale. Réka har tidligere været shortlistet til en Oscar med afgangsfilmen Symphony no. 42 og hendes film har været vist ved en række af de største festivaler i verden.

Se et lille klip fra kortfilmen her: https://vimeo.com/250289337

Om The Animation Workshop/VIA University College
The Animation Workshop/VIA University College (TAW) er et center for animation, visualisering og grafisk fortælling med base i Viborg. På trods af stedets kun 29 år, har TAW formået at blive en af Europas og verdens førende klynger på området. Centerets uddannelser topper diverse rankinglister i branchen på både studieglæde, rekruttering af færdiguddannede og fagligt niveau.

Udover at tilbyde uddannelser inden for animation, findes også et væld af aktiviteter, der fokuserer på alt fra talent- og kulturudvikling til forretnings- og erhvervsudvikling. Alt sammen med animation som kerne.

Om Den Vestdanske Filmpulje
Den Vestdanske Filmpulje (DVF) støtter spillefilm, dokumentarfilm, tv-serier og multimedieproduktioner med udviklings- og produktionsstøtte. Støtten gives til kunstnerisk interessante produktioner, som understøtter udviklingen af produktionsmiljøer i det vestdanske område.

DVF støtter også talentfilm, festivalaktiviteter, uddannelse og andre initiativer, der fremmer udviklingen af filmkulturen og produktionsmiljøerne lokalt i Filmpuljens område.

Credits:

Instruktør: Réka Bucsi

Producer: Morten Thorning, The Animation Workshop/VIA University College

Co-producer: Claus Toksvig, Nørlum

Storyboard: Réka Bucsi

Layout: Jason Reicher, Réka Bucsi

Background artist: Réka Bucsi

Animation: Nicole Stafford, Jason Reicher, Cyrille Chauvin, Pernille Kjaer

Generalist: Lars Hemmingsen

Compositing: Lars Hemmingsen, Asger Kjaerholm

Lyd: Péter Benjámin Lukács

Musik: Mads Vadsholt

Production manager: Loréne Lescanne

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum