Edition-S

Dansk premiere på Simon Steen-Andersen: Walk the Walk

Del

"En lydteaterforestilling, en filmoptagelse uden kameraer, en danseforestilling uden dans, en spadseretur i en drøm og en lecture om den franske videnskabsmand og opfinder Étienne-Jules Marey (1830-1904), pionér inden for bevægelsesstudier, kinematografi, kardiologi og aerodynamik…" Sådan beskriver den danske komponist Simon Steen-Andersen værket Walk the Walk, som opføres for første gang i Danmark med forestillinger på Takkelloftet i Operaen i København den 17. og 18. juni.

Foto: Gianmarco Bresadola
Foto: Gianmarco Bresadola

Værket er skabt til den schweiziske slagtøjskvartet Ensemble This | Ensemble That, og er inspireret af de tidligste eksperimenter og studier af bevægelse. Simon Steen-Andersen dekonstruerer fænomenet gang og transformerer det til teatralsk og musikalsk materiale i en virtuos leg med kausalitet og scenemekanik. 

Ifølge Simon Steen-Andersen opstod idéen til Walk the Walk i rask trav på et løbebånd. ”Når jeg så på sin sidemand forestillede jeg mig, at jeg befandt mig i den klassiske film-situation, hvor kameraet følger en gående person fra siden i samme tempo,” forklarer komponisten, og derudaf voksede idéen om en scenisk oversættelse af alt det, der egentlig kun lader sig gøre på film: Kameraføring, klipning, loops, perspektivskift, lydeffekter, voice-dubbing, og så videre … alt sammen med udgangspunkt i det helt hverdagslige og uspektakulære fænomen, at gå.

Simon Steen-Andersen er en pionér i den generation af komponister, der siden årtusindskiftet har lukket omverdenen ind i musikken. Hans værker lever i et felt hvor orkestermusik, videokunst, koreografi, performance, musikteater og installation blandes med blandt andet sampling, spilæstetik og populærkulturelle referencer på overraskende og tankevækkende måder. I Simon Steen-Andersens værker opstår en markant udvidelse af musikken, hvor intet materiale hverken er for fint eller for enkelt til at blive taget under kærlig behandling, skilt ad og samlet på ny.

Simon Steen-Andersen har for længst sikret sig et stort internationalt publikum og har slået døren ind til koncertsale og operahuse verden over. Sidst han var aktuel i Danmark var med den danske førsteopførelse af mastodontværket TRIO, som DR Symfoniorkestret, DR Big Band og DR Koncertkoret opførte i februar 2022. Koncerten blev af flere medier udråbt som intet mindre end en ”musikhistorisk begivenhed”.

Om Walk the Walk
Walk the Walk opføres af Ensemble This I Ensemble That på Takkelloftet i Operaen under festivalen KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival. Værket kan opleves fredag den 17. juni kl. 20 og lørdag den 18. juni kl. 17. Find information og billetter her >>  

Udvikling og komposition er bestilt og produceret i et samarbejde mellem Staatsoper Unter den Linden, Musica Strasbourg, Gare du Nord Basel og KLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival. Projektet er bl.a. støttet af A.P. Møller Fonden, Louis-Hansen Fonden, SNYK, Statens Kunstfond og Sonning-Fonden.

Om komponisten
Simon Steen-Andersen (f. 1976) er født i Aarhus og bor i dag i Berlin. Han har modtaget en lang række priser og legater, heriblandt SWR Orchestra Prize i både 2019 og 2014, Carl Prisen også i både 2020 og 2015, Mauricio Kagel Music Prize 2017 og Siemens Composers’ Prize 2017, Nordisk Råds Musikpris 2014, Carl Nielsen and Anne Marie Carl Nielsens hæderslegat, 2013. I 2016 blev han medlem af det tyske Akademie der Künste, og i 2018 blev han udpeget som medlem af det svenske Kungliga Musikalska Akademien.

Mere Simon Steen-Andersen på KLANG Festival
Søndag den 12. juni kl. 13 opfører ensemble ReConvert en række af Simon Steen-Andersens værker til en koncert, der henvender sig til børn.
Det foregår i KU.BE på Frederiksberg.
Find mere information om koncerten her >> 

Kontakter

Billeder

Foto: Gianmarco Bresadola
Foto: Gianmarco Bresadola
Download
Foto: Gianmarco Bresadola
Foto: Gianmarco Bresadola
Download
Foto: Gianmarco Bresadola
Foto: Gianmarco Bresadola
Download
Foto: Lars Svankjær
Foto: Lars Svankjær
Download

Links

Information om Edition-S

Edition-S
Edition-S
Worsaaesvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

33 13 54 45https://edition-s.dk

Edition·S udgiver musik til den klassiske og eksperimenterende musikscene. Vi repræsenterer vores komponister gennem udgivelsen af partiturer og stemmer, elektroniske medier og grafiske formater samt håndtering af rettigheder og promotion. Musikken som udgives af Edition·S bliver opført over hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Edition-S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Edition-S

Komponisten Birgitte Alsted fylder 80 år den 15. juni14.6.2022 07:18:12 CEST | Pressemeddelelse

"Birgitte Alsted har en unik stemme i dansk musikliv: organisk og overraskende på samme tid, dramatisk og ekspressiv, uanset om lydene er frembragt ved computer eller akustisk. Alsted har igennem hele sin karriere frygtløst kastet sig ind i kollektive, interdisciplinære og improvisatoriske samarbejder, og hun har været pioner i at kombinere alle disse arbejdsmåder." Sådan lød ordene, da Birgitte Alsted i 2017 modtog det prestigefulde Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. Den 15. juni fylder hun 80 år.

Allan Gravgaard Madsens Concerto Grosso uropføres af amerikansk stjernekvartet og Aarhus Symfoniorkester5.5.2022 12:04:37 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 19. maj 2022 uropfører JACK Quartet og Aarhus Symfoniorkester Allan Gravgaard Madsens 'Concerto Grosso', et værk som rummer både det episke, det romantiske og en hel del overraskelser. Bag kompositionen ligger et finmasket net af talsystemer, opfindsomme benspænd, musikhistoriske hilsner og personlige fortællinger – Allan Gravgaard Madsens egne, såvel som de fire stjernesolisters.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum