Dansk Metal

Dansk Metal: Ros til regeringen for at holde hånden under arbejdspladser

Del

Dansk Metals formand, Claus Jensen, roser regeringen for at sikre virksomhederne likviditet, som skal være med til at holde hånden under virksomheder og dermed arbejdspladser.

Claus Jensen, formand for Dansk Metal
Claus Jensen, formand for Dansk Metal

Coronakrisen kan stadig mærkes hos virksomhederne i Danmark. På et pressemøde fredag formiddag var Dansk Metals formand, Claus Jensen, med til at annoncere, at regeringen styrker virksomhedernes likviditet med initiativer, der sikrer op mod 170 mia. kr. i likviditet:

”Det her er et kapløb med tiden, og det vil være dumt at lade ellers sunde virksomheder gå ned, hvis det kan undgås. Det vigtigste for mig under denne krise har hele tiden været, at vi får holdt hånden under beskæftigelsen. Derfor er jeg rigtig glad for, at regeringen har besluttet sig for at sikre likviditet i virksomhederne for op mod 170 mia. kr.”

 Konkret vil regeringen udvide A-skattelåneordningen, udskyde fristen for A-skat og AM-bidrag og lancere en ny momslåneordning, hvor små og mellemstore virksomheder får mulighed for at låne et beløb rentefrit svarende til den moms, der skal afregnes den 1. marts. Initiativerne vil i høj grad komme de små- og mellemstore virksomheder til gode, hvilket Dansk Metals formand er tilfreds med:

”Når jeg taler med vores tillidsrepræsentanter og medlemmer, så er det tydeligt, at der er stor forskel på virksomhederne. Nogle klarer sig rigtig godt, mens andre - ellers sunde virksomheder - klarer sig dårligt. Typisk ser det dog ud til, at de små- og mellemstore virksomheder er hårdere ramt på likviditeten, og derfor vil disse initiativer komme mange virksomheder, og dermed lønmodtagere, til gode”.

 Under finanskrisen mistede Danmark 80.000 arbejdspladser, hvor mange af dem aldrig kom tilbage. Derfor er Dansk Metal glad for, at regeringen og Folketinget via trepartsaftaler og de initiativer, der blev præsenteret i dag, holder hånden under beskæftigelsen:

 ”Under finanskrisen tabte vi 80.000 arbejdspladser i industrien, og der må vi aldrig nogensinde komme tilbage til. Taber vi først arbejdspladser i industrien, så har vi meget svært ved at få arbejdspladserne tilbage. Man starter ikke bare lige en produktionsvirksomhed igen. Derfor er jeg glad for de mange trepartsaftaler, vi har lavet, og at der nu sikres likviditet for op mod 170 mia. kr. i virksomhederne. Det vil gøre en stor forskel for mange af mine medlemmer og for samfundet,” slutter Claus Jensen, formand i Dansk Metal.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Claus Jensen, formand for Dansk Metal
Claus Jensen, formand for Dansk Metal
Download

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum