Dansk MetalDansk Metal

Dansk Metal og 3F Industri: Gode skridt i den rigtige retning i ny luftfartsaftale

Del

Dansk Metal og 3F Industri roser den nye luftfartspakke, hvor man har prioriteret at redde en nødlidende branche og de mange gode arbejdspladser.

Dansk Metal og 3F Industriroser den brede aftale, der netop er indgået om en luftfartspakke. Den indeholder op mod 260 millioner kroner, som skal genstarte luftfartsbranchen. Formand for Dansk Metal, Claus Jensen, roser aftalen for at have fuld fokus på arbejdspladser:

”Det er en meget alvorlig situation, der har ramt luftfartsbranchen. Aftalen her, som jeg vil sige er en slags nødhjælpspakke, er fuldstændig afgørende for, at vi også i fremtiden har en god luftfartsbranche herhjemme. Og det skal vi i den grad have, for vi kan simpelthen ikke undvære de mange arbejdspladser og muligheder en stærkt luftfartsbranche giver.”

Formand for 3F Industri, Mads Andersen, mener at aftalen både sikrer luftfartsbranchen og ikke mindst de mange arbejdspladser, der følger med:

”Det her er en rigtig god aftale, med fokus på at sikre de mange gode arbejdspladser, der er i luftfarten. Aftalen kommer ikke til at løse alle udfordringerne, men det er en tiltrængt saltvandsindsprøjtning. Derudover hæfter jeg mig også ved, at aftaleparterne er enige om, at mødes flere gange i løbet af efteråret og vurdere den indledende virkning. Det er efter min mening en aftale, der tager ansvar for vores medlemmer.”

Aftalen indebærer, at der afsættes en ramme på 135 millioner kroner i 2020 til at støtte indenrigsruterne samt 25 millioner kroner til klimabidrag. Med aftalen bliver der også afsat en ramme på 90 millioner kroner til at sætte lufthavnstaksten ned og dermed understøtte de danske lufthavne.

De to organisationer er samtidig tilfredse med at partierne har givet hinanden håndslag på særskilt at kigge på de udfordringer som Københavns Lufthavn har.

Kontakter

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum