Dansk Metal

Dansk Metal: Ny trepartsaftale skal skabe flere praktikpladser

Del

Arbejdsmarkedets parter meget tilfredse med ny trepartsaftale.

Dansk Metal har gennem længere tid været med i trepartsforhandlinger om de såkaldte AUB-midler repræsenteret af Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal. Kasper Palm er tilfreds med aftalen, som bl.a. betyder, at arbejdsmarkedet parter i de faglige udvalg nu får en større rolle i det opsøgende arbejde ift. praktikpladser.

Manglen på praktikpladser har længe været et stort problem. Det skal den her aftale lave om på. Derfor er jeg glad for, at vi, arbejdsmarkedets parter, nu får en større rolle ift. det opsøgende arbejde som skal sikre, at flere unge får en praktikplads. Det vil betyde, at vi også kan tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne og dermed få flere faglærte, som vi virkelig mangler,” siger Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal.

Aftalen forbedrer også den lave SKP-ydelse, som længe har været en kæphest for Dansk Metal:

En lærling på metalområdet har en startløn på ca. 71 kroner i timen, hvorimod en SKP-elev lige nu får ca. 48 kroner i timen. Der har længe været alt for stor forskel på de to ydelser. Derfor afsætter vi nu, fra 1. januar 2022, 80 millioner kroner årligt, som skal forbedre den ydelse, hvilket vil give en klar forbedring for den enkelte, mens vedkommende er i skolepraktik. Den endelige model for stigningen vil blive aftalt i foråret 2021, således der kommer årlige stigninger, som vi kender det fra lærlingelønningerne i overenskomsterne,” siger Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal.

Derudover giver aftalen også yderligere begrænsning på korte aftaler. Det betyder, at en kort uddannelsesaftale, som omfatter praktik- og skoleperiode fra 1. januar 2022 kun kan aftales én gang mellem lærling og elev, hvilket vil give lærlingen mere klarhed over sit uddannelsesforløb:

Det er rigtig godt, at virksomheder ikke længere kan bruge den korte uddannelsesaftale til at holde lærlinge hen af flere omgange. Det vil forhåbentlig give lærlinge mere klarhed og tryghed i deres uddannelsesforløb, hvilket også vil være med til at begrænse frafald på erhvervsuddannelserne. Alt i alt er det en rigtig god aftale, som på sigt vil skabe flere faglærte,” slutter Kasper Palm.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum