Dansk Metal

Dansk Metal: Luftige løfter fra Kommissionen ændrer ikke på skadeligt forslag

Del

EU-Kommissionens udspil til en EU-mindsteløn i hele Europa ændrer ikke Dansk Metals opfattelse: Et skadeligt forslag, der potentielt kan ødelægge den danske model.

EU-kommissær Nicolas Schmitt har i dag igangsat Europa-Kommissionens indledende konsultation forud for deres kommende forslag om indførelsen af en EU-mindsteløn. Dansk Metal har fra starten været enormt skeptisk over forslaget, og det ændrer dagens meldinger og løfte fra Schmitt ikke på. Dagens dokument fra Europa-Kommissionen er nemlig stadig blottet for svar på, hvordan det juridisk kan lade sig gøre at sikre tryghed om den danske arbejdsmarkedsmodel:

”Selvom Nicolas Schmitt giver alle de rigtige løfter, så ved enhver med juridisk forstand, at det er dommerne ved EU-domstolen, der får det sidste ord i tilfælde af et direktiv. Det er jo derfor vi, i Dansk Metal, har kæmpet imod det her forslag fra dag et,” siger Johan Moesgaard, EU-chef i Dansk Metal.

Konsekvenserne af indførelsen af en EU-mindsteløn mener Dansk Metal har katastrofale konsekvenser for det danske arbejdsmarked:

En lovbestemt mindsteløn vil være en kæmpe mavepuster for hele den danske model, og det arbejdsmarked vi kender i dag. Den yderste konsekvens vil være, at fagbevægelsen kan miste muligheden for at føre konflikt, og vi vil se lønninger herhjemme, der kun går en vej – ned,” siger Johan Moesgaard, og slutter:

”Vi er glade for, at regeringen, Peter Hummelgaard og næsten samtlige EU-parlamentsmedlemmer fra Danmark aktivt bekæmper det. Vores klare opfordring til Schmitt, Von Der Leyen og resten af Kommissionen er at trække alle tanker en EU-mindsteløn tilbage øjeblikkeligt.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum