Dansk Metal

Dansk Metal: Gasledning sikrer arbejdspladser og CO2-reduktioner

Del

Nordic Sugar og Lolland-Falster får adgang til mere klimavenlig energi via ny gasledning. Et grønt skridt i den rigtige retning og som sikrer tiltrængte lokale arbejdspladser.

I dag har regeringen besluttet at bevillige penge til en gasledning til Lolland-Falster, som skal hjælpe Nordic Sugar og området med adgang til mere klimavenlig energi. Nordic Sugar har gennem længere tid ønsket at overgå til biogas, men det har ikke været muligt, da der ikke har været en gasledning tæt på de to sukkerfabrikker på henholdsvis Lolland og Falster. Dansk Metal byder initiativet velkommen:

Der tales tit om, at virksomheder bare skal omstille sig til grøn energi her og nu, men uden forståelse for, at virksomhederne ikke altid har muligheden. Nordic Sugar har gerne villet skifte deres brændsel til biogas, men har som et af kun to steder i landet, ikke haft adgang til det. Det løser sig nu, og derfor tør jeg godt sige, vi har reddet en række lokale arbejdspladser i et område, der har brug for dem,” siger Claus Jensen, formand i Dansk Metal.

Nordic Sugar er den andenstørste udleder af CO2 i Danmark. Med gasledningen vil Nordic Sugar årligt skære 51.000 tons CO2 af udledningen, når kul og olie erstattes. Omstillingen til biogas vil også sikre Nordic Sugars konkurrenceevne i udlandet:

Mange sukkerfabrikker i Europa kører allerede på biogas. Uden regeringens bevilling ville Nordic Sugar over tid sakke bagud i forhold til udenlandske konkurrenter. Det ville i værste fald betyde, at de måtte dreje nøglen om eller rykke til udlandet. Begge udfald ville betyde færre arbejdspladser, og udledningen ville ikke falde,” siger Claus Jensen, formand for Dansk Metal.

Det nye biogasanlæg vil ikke kun betyde mere klimavenlig energi til Nordic Sugar, men til hele Lolland-Falster og derudover vil det betyde flere arbejdspladser:

Biogasanlægget vil ikke kun være med til at sikre mere klimavenlig energi, men også skabe lokale arbejdspladser på Lolland-Falster – blandt andet på grund af Power-to-X. Alt i alt er det her en god dag for Lolland-Falster,” slutter Claus Jensen, formand for Dansk Metal.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum