Dansk Metal

Dansk Metal: Det er et no-go at skære i dagpengene for at finansiere erhvervspakke

Del

Regeringen vil ifølge Weekendavisen finansiere sin nye erhvervspakke ved at skære i dagpengene. Det er Dansk Metal stærkt imod.

De foreslåede initiativer kan ifølge fagforbundet give dødsstødet for motivationen for at nyuddannede vil forsikre sig mod arbejdsløshed.

”Vores nyudlærte faglærte vil have meget svært ved at se meningen med af at melde sig ind i en a-kasse, hvis de skal vente i fire måneder for at kunne få penge og samtidig næsten ingen penge kan få. Hvis regeringen vil finansiere sin politik og lade dagpengesystemet betale, så sælger vi ud af det arvesølv, som det danske arbejdsmarked hviler på”, siger Torben Poulsen, der er hovedkasserer i Dansk Metal og leder af Dansk Metals A-kasse.

Særligt på nuværende tidspunkt frygter Dansk Metal, at mange vil undlade at melde sig ind i en A-kasse, da arbejdsløsheden er meget lav. Men når konjunkturen svinger tilbage, vil mange stå uden forsikring. Så vil det blive meget værre, end det var i kriseårene efter 2008, hvor rigtig mange unge stod uden forsikring, da de ikke havde meldt sig ind i en A-kasse i højkonjunkturen.

”Vi er derfor nødt til – også i gode tider - at sikre et attraktivt, robust og retfærdigt dagpengesystem. Vi vil derfor stærkt appellere til Dansk Folkeparti om at trække regeringen i en anden retning, da der ligeledes vil være tale om forligsbrud, hvis man skærer i dagpengene igen”, siger Torben Poulsen.

Med aftalen om et tryggere dagpengesystem fra 2015 reducerede man dimittendsatsen for ikke-forsørgere til 71,5 pct. af dagpengene, og der blev indført løbende karensdage. Det var et kompromis, som skulle sikre fred i diskussionerne om dagpengesystemet. Det er derfor ifølge Dansk Metal et brud på den aftale, regeringen begår, hvis de lækkede dokumenter, som Weekendavisen er i besiddelse af, bliver til realpolitik.

”Den højt besungne flexicurity-model skal gerne bestå på sigt, og det gør den ikke, hvis man skærer det ene ben over”, siger Torben Poulsen, der er leder af Dansk Metals A-kasse.

Ifølge Weekendavisen vil regeringen sænke dagpengene for under 30 år, så de får det samme lavere beløb, som i dag gælder for unge under 25 år. Der skal skæres i seniorjobordningen, som er et sikkerhedsnet for mennesker, der indbetaler til efterløn, så seniorjoblønnen svarer til højeste dagpengesats. Derudover vil regeringen ifølge Weekendavisens oplysninger indføre en fire måneders karenstid for nyuddannede dimittender, inden de kan få dagpenge. Disse tiltag skal give besparelser for 1,6 milliarder kr. fra 2023.

Yderligere kommentarer:

Torben Poulsen, leder af Dansk Metals A-kasse, telefon 23323325

Jens Dissing Munk, pressechef i Dansk Metal, telefon 30178874

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum