Dansk Metal

Dansk Metal: Afgørende at trepartsaftalen om lønkompensation forlænges

Del

Dansk Metals formand, Claus Jensen, mener at hånden skal holdes under så mange arbejdspladser som muligt. Derfor er det afgørende, at trepartsaftalen om lønkompensation forlænges.

Claus Jensen, formand i Dansk Metal
Claus Jensen, formand i Dansk Metal

Dansk Metal, der var en af initiativtagerne til trepartsaftalen om lønkompensation, mener det er bydende nødvendigt, at trepartsaftalen om lønkompensation forlænges. Trepartsaftalen står til at udløbe d. 8. juli.

”Trepartsaftalen sørger lige nu for at holde hånden under 170.000 lønmodtagere , men hvis den ikke bliver forlænget, så frygter jeg, at vi kommer til at se massive fyringsrunder. Det vil være slemt for den enkelte, men i den grad også for hele samfundet,” siger Claus Jensen, formand i Dansk Metal.

Trepartsaftalen om lønkompensation gælder for nuværende fra 9. marts til 8. juli. Dansk Metal foreslår derfor nu, at aftalen forlænges med tre måneder til den 8. oktober:

”Vi kan jo alle se, at vores økonomi er meget hårdt ramt, og hårdere end vi havde forventet. Derfor vil det også være passende at forlænge aftalen med tre måneder. Jeg hører fra mange ude på virksomhederne, at der er stor utryghed om tiden efter d. 8. juli. En forlængelse vil helt sikkert hjælpe på den utryghed for lønmodtagerne, men bestemt også for virksomhederne,” siger Claus Jensen.

Trepartsaftalen om lønkompensation betyder en anseelig udgift for statskassen, men Dansk Metals formand mener, at det bliver endnu dyrere for samfundet på sigt, hvis der ikke handles nu:

”Selvfølgelig er det en dyr fornøjelse, og det ville jo have været utænkeligt i en normal hverdag. Men vi er langt fra en normal hverdag, og jeg er fuldstændig sikker på, at gør vi ikke det her, så bliver det endnu dyrere for samfundet,” slutter Claus Jensen, formand i Dansk Metal.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Claus Jensen, formand i Dansk Metal
Claus Jensen, formand i Dansk Metal
Download

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum