Udenrigsministeriet

Dansk medlem af NATO’s refleksionsproces

Del

NATO og det tætte transatlantiske bånd er fundamentet for Danmarks sikkerhed og velstand.

NATO er det eneste forum, hvor Europa på daglig basis sidder rundt om bordet med USA og Canada for at drøfte strategiske emner af betydning for vores fælles sikkerhed. NATO’s succes igennem 70 år skyldes ikke mindst Alliancens evne til løbende at tilpasse sig de ændringer i sikkerhedslandskabet og de udfordringer Alliancen står overfor.

På stats- og regeringschefernes møde den 3.-4. december 2019 i London blev det besluttet at igangsætte en refleksionsproces for at styrke NATO’s politiske samarbejde. Som led i processen etableres en bredt sammensat refleksionsgruppe bestående af i alt ti nøje udvalgte personer med særlig viden og erfaring inden for udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitik. Ét af medlemmerne bliver den danske chef for Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet Anja Dalgaard-Nielsen.Refleksionsgruppen skal senest i december 2020 levere sine konkrete anbefalinger til de Allierede. Gruppen ventes formelt nedsat på NATO-udenrigsministermødet den 2. april, der for første gang i NATO’s historie afholdes som et virtuelt møde i lyset af den globale COVID-19 pandemi.

Udenrigsminister, Jeppe Kofod, udtaler i den forbindelse:

”Jeg er stolt over, at NATO’s generalsekretær har udpeget Anja Dalgaard-Nielsen som medlem af NATO’s refleksionsgruppe. 

At vi får valgt en dansker til at indgå i refleksionsgruppen, er udtryk for den høje anseelse, Danmark nyder blandt de øvrige allierede. 

Det viser tydeligt, at når der en opgave, der skal løses i NATO, så kigger man mod Danmark. Vi har evnerne, kapaciteten og viljen. Det gælder både, når der er tale om konkrete bidrag, om ledelse og som her, når der skal tænkes nye tanker om, hvordan NATO’s politiske samarbejde kan styrkes fremover.”

Forsvarsminister, Trine Bramsen, udtaler ligeledes:

”Danmark er et kerneland i NATO, og Anja Dalgaard-Nielsen vil kunne sætte et markant dansk fingeraftryk på gruppens arbejde. Som institutchef ved Forsvarsakademiet er hun en meget anerkendt og fagligt stærk profil i det internationale og danske forskningsmiljø. Jeg er glad for, at vores dygtige folk efterspørges i NATO, og jeg håber, at Anja kan være med til at styrke det politiske samarbejde i NATO.”

Forsvarsakademiet er en selvstændig myndighed underlagt Forsvarskommandoen, der varetager uddannelse, forskning og rådgivning inden for militære kerneopgaver. Der kan findes mere information om Forsvarsakademiet på http://www.fak.dk.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet