Erhvervsministeriet

Dansk Landbrugskapital er klar til at udbetale lån

Del

Erhvervsministeriet lancerer Dansk Landbrugskapital, efter at fire pensionskasser har givet tilsagn om at investere i fonden. Dansk Landbrugskapital er nu klar til at yde investeringslån for 1 mia. kr. til effektive landbrug, der er belastede af høj gæld.

Dansk Landbrugskapital
Dansk Landbrugskapital

Pensionskasserne ATP, PKA, PensionDanmark og Industriens Pension har givet konkret tilsagn om, at de samlet investerer 500 millioner kroner i Dansk Landbrugskapital. Sammen med kapitalen fra staten, som bliver investeret gennem Vækstfonden, når Dansk Landbrugskapital samlet op på én milliard kroner, som var det, man sigtede efter i første omgang.

Det betyder nu, at lånefonden formelt er etableret og kan begynde at yde lån til landbruget.

Vi er meget tilfredse med, at pensionskasserne bakker op om Dansk Landbrugskapital med et stort millionbeløb hver. De første lån vil blive ydet allerede denne måned, og nu ser vi frem til, at pengene kan komme ud for at arbejde i landbruget, der har brug for nye investeringer for at øge effektiviteten og styrke indtjeningen,” siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Pensionskasserne investerer hver 125 millioner kroner i fonden.

Fonden er allerede i kontakt med mange landmænd og forventer på den baggrund at kunne yde de første lån i den allernærmeste fremtid.

De risikovillige lån fra Dansk Landbrugskapital skal hjælpe effektive landbrug, der har brug for at foretage nye investeringer, men som er belastede af en høj gæld. Det lader sig gøre ved, at investeringslånene fra Dansk Landbrugskapital er såkaldte ansvarlige lån, der bliver efterstillede og er uopsigelige fra Dansk Landbrugskapitals side. Det betyder, at realkredit- og pengeinstitutter kan tælle investeringslånene med, som var de egenkapital.

Forventningen er, at lånene typisk bliver på fem til 10 millioner kroner med en løbetid på op til 8 år og en individuelt fastsat rente. Et sted mellem 100 til 200 landbrug på tværs af driftsgrene forventes at få lån fra Dansk Landbrugskapital over de kommende år.

Landmænd med interesse for lånene kan henvende sig til Vækstfondens landbrugsteam for at høre nærmere om mulighederne: http://www.vf.dk/om-vaekstfonden/medarbejdere.aspx

Fakta

Dansk Landbrugskapital er en lånefond under Erhvervsministeriet, der yder ansvarlig lånekapital til landbruget. Kapitalen er målrettet investeringsprojekter og i særlige tilfælde også refinansiering, og den stilles til rådighed som del af en samlet gældsløsning.

Landbrug på tværs af driftsgrene kan ansøge om lån fra Dansk Landbrugskapital. På vf.dk er der mere information om, hvordan den enkelte landmand søger midler.

Investeringslånene vil typisk blive på 5-10 mio. kr. med en løbetid på op til 8 år og en individuelt fastsat rente.

Vækstfonden administrerer Dansk Landbrugskapital.

Kontakter

Linea Søgaard-Lidell, kommunikationsrådgiver, Vækstfonden, mail: lsl@vf.dk, tlf.: 22 13 58 55

Billeder

Dansk Landbrugskapital
Dansk Landbrugskapital
Download

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Brian Mikkelsen præsenterer FinTech-initiativer21.9.2017 13:35pressemeddelelse

Regeringen fik før sommerferien Folketingets tilslutning til, at Finanstilsynet allerede fra i år får øgede ressourcer til at styrke arbejdet med FinTech. Der igangsættes derfor nu fem initiativer i Finanstilsynet, der skal gøre det lettere for FinTech-iværksættere at komme i gang i Danmark og gøre det lettere at anvende ny teknologi på det finansielle område. De første initiativer skydes i gang allerede fra den 1. oktober 2017.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum