Superflatmate

Dansk iværksætter: Kære Airbnb udlejer, brug din plads til noget mere fornuftigt

Del

Danskstartet projekt beder medborgere om hjælp. I stedet for at udleje dit værelse som feriebolig på Airbnb, opfordrer Superflatmate til, at du udlejer det i en længere periode til danske studerende.

Kevin Lassen er 32 år og hjemvendt krigsveteran. Han ved hvor meget det betyder, at nogen tør gå foran i en god sags tjeneste.
Kevin står i dag bag et ambitiøst projekt, som har til formål at afhjælpe boligproblematikken for de mange studerende, der hvert år mangler et sted at bo, når de starter deres videregående uddannelse. Projektet hedder Superflatmate og formidler gratis kontakt imellem mennesker, som kunne tænke sig at dele en husleje og have en bofælle i kortere eller længere tid. Men de fleste ledige værelser i byerne lejes ud via ferie-sitet Airbnb. Det undrer Kevin Lassen. “Udlejerne ville gøre samfundet en større tjeneste ved at hjælpe de studerende istedet for at hjælpe weekend-turisterne” mener Kevin. “Derudover, vil det for mange udlejere betyde mindre besvær og større indtjening at have langtids-lejere. Har man et ledigt værelse af en vis størrelse vil man kunne supplere sin brutto indtægt med kr. 60.000 om året. Til sammenligning tjener en gennemsnitlig Airbnb-udlejer ifølge Airbnb’s egne oplysninger kr. 13.800 om året”.

Airbnb vs. Superflatmate

På den ene side er der en enorm efterspørgsel blandt studerende og unge mennesker i byerne efter et billigt sted at bo. Og på den anden side har mange mennesker plads til overs i deres lejlighed eller hus. Plads som kan lejes ud og dermed dække en betydelig del af boligbudgettet.

Men det er en kendsgerning, at markedet er skævt. Udbuddet har svært ved at følge med efterspørgslen. For hver tiende person, der leder efter en bolig på Superflatmate er der kun én udlejer som ønsker at stille plads til rådighed. “Situationen er desperat for de unge. Og vi går derfor nu ud og oplyser i forstaderne, hvor villaerne er store, om fordelene og det samfundsgavnlige ved at åbne sin dør for de studerende. Og samtidig opfordrer vi Airbnb-udlejerne til at overveje, om længerevarende udlejning ikke kunne være et interessant alternativ for dem” slutter Kevin.

Tusindvis af private danskere udlejer i dag deres hjem eller ledige værelse igennem det amerikanske feriebolig-koncept Airbnb. Men det kan være besværligt, da den form for udlejning ofte kun er få dage ad gangen og værelset eller lejligheden skal rengøres. Dertil kommer at logistik og kommunikation omkring nøgleoverdragelse osv. tager en stor del af udlejerens tid. Mange af dem som udlejer et værelse eller en hel lejlighed igennem Superflatmate, vil hellere have en fast lejer igennem længere tid, så det bare giver en fast ekstra indtægt uden at kræve udlejers arbejde, tid eller tanker.

I den gode sags tjeneste

Ifølge medstifter Kasper Hjorth, er interessen enorm blandt de unge. “Vi lancerede hjemmesiden op til studiestart og oplevede at næsten tusinde brugere registrerede en profil som boligsøgende i løbet af den første måned. Vi har gjort det 100% gratis for både lejere og udlejere. Idéen er ikke at tjene en masse penge på mellemmandstransaktioner eller udspekulerede abonnementsordninger. For os handler det om at øge kendskabsgraden til Superflatmate, så vi med tiden forhåbentlig bliver i stand til at hjælpe alle unge i bolignød” slutter Kasper Hjorth.

———

YDERLIGERE MATERIALE
Et samlet presse-kit med billede af stifter, Kevin Lassen, Logo og skærmbilleder fra hjemmesiden kan hentes som .zip-fil her: https://superflatmate.com/presskit.zip

KONTAKT
Vi giver gerne interviews og uddybende kommentarer.

Kasper Hjorth, Presseansvarlig
Mail: kbh@superflatmate.com
Tel: 26 838 839

Kevin Lassen, Adm. Direktør
Mail: kla@superflatmate.com
Tel: 51 764 999 

Billeder

Download
Download
Download
Download
Kevin Lassen, Superflatmate founder
Kevin Lassen, Superflatmate founder
Download

Information om Superflatmate

Superflatmate
Superflatmate
Amager Landevej 12, 1
2770 Kastrup

Følg pressemeddelelser fra Superflatmate

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.