Bonzer

Dansk IT sourcing specialist: Historisk stor efterspørgsel på freelancere

Del

Utroligt mange tilvælger freelance-tilværelsen, viser amerikanske tal. En freelance-tilværelse betyder mere frihed og for mange også en større indtjening. Selskabet Obtain Sourcing matcher virksomheder med freelance IT-konsulenter, og de mærker også en utrolig stor efterspørgsel efter kvalificerede freelancere.

I USA vinder freelance-tilværelsen for alvor frem i øjeblikket, hvor antallet af amerikanere der arbejder freelance har rundet 59 millioner mennesker, viser tal fra Upwork. Selvom der ikke findes tilsvarende tal for Danmark, ser vi stadig en stigning på godt 60 pct. blandt akademikere i årene 2008-16.

For at se dette indhold fra datawrapper.dwcdn.net, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Hos den danske virksomhed Obtain Sourcing står man for at formidle kontakten mellem virksomheder og freelance IT-konsulenter. Her mærkes både, at mange kompetente freelancere byder sig til, samt at virksomhederne i stor stil efterspørger freelance-konsulenter

“Vi mærker, at udbuddet af freelance-konsulenter stiger langsommere end efterspørgslen i Danmark, hvor vi ser en markant stigning, fordi det er svært at finde nok hænder til at udføre virksomheders projekter”, forklarer Alexander Lønborg Andresen, direktør i Obtain, og uddyber:

“Samtidig er virksomhederne i høj grad med til at drive denne trend til nye højder, fordi der i høj grad arbejdes projektbaseret internt i virksomhederne, og projektbaseret arbejde gør det attraktivt at bruge freelancere. De er nemlig omstillingsparate, fleksible, yderst specialiseret og bringer meget viden fra andre projekter”, forklarer han.

Endnu flere freelancere de kommende år

Freelance-tilværelsen er altså noget der tiltrækker flere og flere, og det forventes faktisk at blive endnu mere populært de kommende år. Den anerkendte amerikanske statistik-platform Statista  forudser således, at USA i 2028 rammer over 90 millioner freelancere. Det svarer dermed til, at halvdelen af den amerikanske arbejdsstyrke arbejder freelance til den tid.

Hos Obtain Sourcing forudser man en lignende tendens i Danmark.

“VI forudser en fortsat stor interesse for at blive freelance-konsulent. Nogle af de  argumenter, som vi hører mest fra freelancere, er, at de ikke længere skal konkurrere internt og at de har frihed til i større grad selv at kunne tilrettelægge deres tid”, forklarer Alexander Lønborg Andresen. 

De fleste fastholder eller øger indtjeningen

Hvis man går og overvejer freelance-tilværelsen, er man formentlig i tvivl om, hvorvidt man vil komme til at tjene det samme, som man gør i sit nuværende job. Tal fra amerikanske Upwork giver dog anledning til mere ro i maven.

Ifølge deres store undersøgelse af freelance-markedet i USA i 2020, viser det sig, at 75% af freelancere tjener mere, eller fastholder deres lønniveau, i forhold til da de var fastansat. 

At det kan være en god forretning at arbejde freelance, er man heller ikke i tvivl om hos Obtain Sourcing.

“Mens vi oplever en talent-krise i Danmark, er det meget attraktivt at være freelance-konsulent, når vi ser på indtjening. Især i en højkonjunktur, som vi er i nu, ser vi både fastansatte der skifter job, såvel som freelancere, få en højere løn, som resultat af øget konkurrence, for at få fat på de rette profiler”, siger Alexander Lønborg Andresen og fortsætter: 

“Samtidig har COVID-19-situationen sat ekstra skub i freelance-tilværelsen, når vi har været tvunget til at arbejde remote. Der er færre geografiske krav til konsulenterne, og virksomhederne ser ikke længere negativt på, at konsulenten ikke kan være på virksomhedens lokation. Dette giver mulighed for at udforske sin indre rejselyst, hvor vi ser mange, som der bosætter sig i udlandet, hvor sommeren varer lidt længere”, siger han.

Nøgleord

Kontakter

Information om Bonzer

BonzerOM OBTAIN SOURCING

For Obtain Sourcing er missionen at identificere, kvalificere og levere de bedste freelance ressourcer på markedet til projekter og support opgaver. At skabe en forbindelse mellem dygtige IT-konsulenter og virksomheder i alle størrelser. Vi ønsker at generere arbejde gemmen forretningsudvikling på de skandinaviske markeder.

 

Følg pressemeddelelser fra Bonzer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bonzer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum