Erhvervshus Midtjylland

Dansk initiativ for kriseramte virksomheder, med rødder i Midtjylland, anerkendes med europæisk pris.

Del

Det danske initiativ Early Warning, der hjælper virksomheder i krise og som med stor succes er blevet udbredt til store dele af Europa, modtager Europæisk pris for Entrepreneurship Organisation Of The Year.

Morten Møller, netværkskoordinator for det internationale Early Warning Europe Network, modtager prisen for Entrepreneurship Organisation Of The Year.
Morten Møller, netværkskoordinator for det internationale Early Warning Europe Network, modtager prisen for Entrepreneurship Organisation Of The Year.

I spidsen for Early Warning står Erhvervshus Midtjylland, der både leder Early Warning programmet i Danmark og Early Warning Europe Network.

Early Warning blev etableret af Erhvervsstyrelsen i 2007 med kriseramte virksomheder og familierne bag som de primære målgrupper. Fokus var og er på hurtig hjælp til virksomheder i økonomisk krise og medvirken til enten at give virksomheden bedre forudsætninger for et videre liv eller en hurtig nedlukning.

Early Warning adskiller sig således fra mange andre programmer i erhvervsfremmesystemet ved, at erfarne erhvervsfolk og en kreds af insolvensadvokater med kort varsel stiller sig til rådighed for at hjælpe kriseramte virksomheder. Målet er at sikre arbejdspladser og forretninger – og at virksomhedsejeren enten kan få sin forretning tilbage på sporet og undgå en konkurs, eller kan lukke virksomheden på en hensigtsmæssig måde og komme videre uden en uoverstigelig personlig gæld:

”Early Warning-programmet har over 100 frivillige erhvervsfolk over hele landet som frivillige rådgivere og har i 2020 haft næsten lige så mange vejledninger som under finanskrisen - og det viser sig, at virksomhedsejere, der har fået hjælp af Early Warning, præsterer bedre end andre, når de starter virksomhed igen. Så på mange måder er Early Warning en rigtig succeshistorie, selv om det naturligvis er på en alvorlig baggrund”, siger Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse.

Under BizBarcelona i forrige uge uddelte en ekspertjury en række priser til virksomheder, organisationer og enkeltpersoner. Early Warning Europe Network fik prisen for kvaliteten af selve tilbuddet samt den merværdi, Early Warning Europe skaber for virksomhederne:

”Prisen er en stor blåstempling af Early Warning-arbejdet i Danmark, i partnerlandene og på europæisk plan, hvor vi bygger videre på netværket og nu har aktive Early Warning-tjenester i 10 lande, og de næste i rækken er tæt på at lancere deres. Vi har gode dialoger med yderligere syv EU-lande og adskillige af EU’s generaldirektorater, så der er meget stor interesse for Early Warning på det internationale område. Og med rette, for vores arbejde berører politiske områder som vækst, beskæftigelse, skat, kompetenceudvikling, regionalpolitik og meget andet”, siger Morten Møller, netværkskoordinator for det internationale Early Warning Europe Network

Under coronanedlukningen i 2020 fik Early Warning bevilget ekstra midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til bl.a. en styrket markedsføringsindsats, kompetenceudvikling af de frivillige rådgivere og til voucheres med mulighed for ekstra hjælp fra insolvensadvokater til virksomhederne, der oplever modgang:

Siden 2007 har mere end 7.000 virksomheder i hele Danmark modtaget hjælp fra Early Warning. Vi skylder mange en stor tak for, at Early Warning er nået hertil – fra et projekt i 2007 til en international bevægelse efter dansk forbillede. Jeg er selvfølgelig meget glad for, at der nu arbejdes på at gøre programmet til et permanent tilbud. Ikke mindst på vegne af de virksomheder, der også i fremtiden kommer til at møde modgang. Jeg er også meget glad for den store indsats som Early Warnings frivillige rådgivere og de insolvensadvokater, der stiller sig til rådighed, gør – det er i den grad med til at gøre en forskel for virksomheder og ikke mindst familierne bag, der oplever modgang - vi har i kraft af Early Warning et helt unikt tilbud til at hjælpe dem videre”, understreger Erik Krarup, Direktør i Erhvervshus Midtjylland.

De lovgivningsmæssige rammer for en permanent dansk Early Warning-indsats forventes at falde på plads i løbet af 2022.

Fakta om Early Warning
Erhvervsministeriet etablerede Early Warning-programmet i 2007 og finansieres i dag gennem Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Tilbuddet dækker hele Danmark via konsulenter i de tværkommunale Erhvervshuse. Programmet bygger på et samarbejde mellem det offentlige og civilsamfundet, fordi selve rådgivningen varetages af et korps på over 100 frivillige, som selv er erfarne erhvervsfolk. Siden 2007 har omkring 7000 små og mellemstore virksomheder i krise fået vejledning via Early Warning-programmet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Morten Møller, netværkskoordinator for det internationale Early Warning Europe Network, modtager prisen for Entrepreneurship Organisation Of The Year.
Morten Møller, netværkskoordinator for det internationale Early Warning Europe Network, modtager prisen for Entrepreneurship Organisation Of The Year.
Download

Links

Information om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N

http://www.erhvervshusmidtjylland.dk

I Erhvervshus Midtjylland hjælper vi iværksættere i gang og virksomheder med at udvikle sig. Det gør vi ved at få sat struktur på deres muligheder og fremtid. Vi yder specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling og konsolidering.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum