Dansk Byggeri

Dansk Infrastruktur savner konkret plan for udrulning af infrastruktur i hovedstaden

Del

Regeringens udspil om udviklingen af hovedstadsområdet nævner alle de store nødvendige infrastrukturprojekter. Men branchefællesskabet Dansk Infrastruktur under Dansk Byggeri efterlyser en tidsplan og et bud på, hvor pengene til de mange projekter skal komme fra.

Branchefællesskabet Dansk Infrastruktur tager overordnet godt imod regeringens hovedstadsudspil.

- Det er fint med et katalog over undersøgelser og udredninger af bedre vejforbindelser i hovedstadsområdet. Men vi savner en startdato for, hvornår projekterne sættes i gang og ikke mindst en slutdato, så trængslen kan reduceres. Regeringen har de helt rigtige ambitioner, men der mangler en udrulnings- og finansieringsplan for de konkrete vejarbejder, siger Henrik Friis, branchedirektør i Dansk Infrastruktur.

Trængslen er steget langt mere end ventet

En beregning fra Dansk Infrastruktur på baggrund af tidligere trængselsundersøgelser viser, at trængslen allerede i år vil svare til det niveau, som Trængselskommissionen først regnede med ville blive en realitet i 2025.

- Bilisterne spilder i år ca. 22 mio. timer som følge af trængslen i hovedstadsområdet. Det svarer til det niveau, som Trængselskommissionen forudså om seks år, hvor alle forslagene fra kommissionen ville være gennemført. Udviklingen viser, hvor meget trængslen stiger – og at det går langt hurtigere end eksperterne forudså, siger Henrik Friis.

Det er dyrt at vente

Anbefalingen fra Dansk Infrastruktur er derfor, at der snarest vedtages en udrulningsplan for de helt nødvendige investeringer i infrastrukturen.

En analyse, som tænketanken Kraka har lavet for Dansk Byggeri, viser, at der ligger rentable infrastrukturprojekter for over 40 mia. kr. i hovedstadsområdet, som har en høj samfundsøkonomisk værdi med en intern rente på over fire procent. Det er bare om at komme i gang. Jo længere vi venter, jo større tab for samfundet - både virksomhederne, arbejdsmarkedet og for den enkelte, siger branchedirektør Henrik Friis fra Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri.

Kontakter

Branchedirektør Henrik Friis, Dansk Infrastruktur hfr@danskbyggeri.dk, telefon 20 31 15 03

Pressechef Helen Jensen, Dansk Byggeri hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig til efterårets borgmestermøder20.8.2019 11:19:41 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum