DI - Dansk Industri

Dansk Industris kommunikationsdirektør fylder rundt

Del

Dansk Industris kommunikationsdirektør og direktionsmedlem Marion Hannerup har siden hun blev ansat i 2012 haft visionen om at give DI en skarpere profil og at få DI’s budskaber til at nå bredere ud. Hendes mål er klart: Politikere og befolkning skal forstå med hjerne og hjerte, at hvis virksomhederne vinder – så vinder Danmark og danskerne.

Marion Hannerup, der fylder 60 år den 23. august, har mere end 25 års erfaring som journalist, kommunikatør, nyhedsredaktør, chefredaktør og administrerende direktør.

Det er kendetegnende for Marion, at uanset om hun arbejder med journalistik eller kommunikation, går hun aldrig på kompromis med etikken. For hende er det helt centralt, at de mennesker, hun kommer i berøring med, skal behandles ordentligt, uanset om det er personer, hun er enig eller uenig med. For Marion er det desuden afgørende, at modtagerne af budskaberne kan regne med, at de er baseret på pålidelige kilder og troværdige oplysninger.

Marion har gennem sin karriere vist, at hun både selv kan stå i spidsen for en virksomhed, men også agere som rådgiver for administrerende direktør, Karsten Dybvad, i Danmarks største erhvervsorganisation.

I Dansk Industri står Marion i spidsen for en kommunikationsstrategi, der bl.a. skal få erhvervsorganisationen til at kommunikere, så det bliver tydeligt for omverdenen, at succesfulde virksomheder er forudsætningen for vækst, velstand og et stærkt velfærdssamfund.

Marion begyndte sin karriere hos Danmarks Radio som reporter på TV-Avisen og var derefter med til at lancere DR2 som nyhedsredaktør for flagskibet Deadline. Siden blev hun ansat som administrerende direktør og chefredaktør for den sundhedsfaglige nyhedsavis Dagens Medicin, som hun startede op i Danmark for den svenske mediekoncern Bonnier. Avisen blev hurtigt en økonomisk og faglig succes. Den vandt priser for sin uafhængige, undersøgende journalistik og for at have en afgørende betydning for debatten i sundhedssektoren. Efter at have stået i spidsen for Dagens Medicin var Marion med til at sætte klima og miljø på den internationale dagsorden som kommunikationsansvarlig for EU's Miljøagentur i Danmark.

I sit senere virke som selvstændig kommunikationsrådgiver har Marion løst en bred vifte af opgaver. Hun har bl.a. været med til at lancere en nyhedsavis i Slovenien, etablere demokratinetværket ”Women Journalists of Excellence" for marokkanske journalister, og hun har udarbejdet en strategi- og forretningsplan for den hviderussiske tv-kanal Belsat, som producerer uafhængige nyheder til befolkningen.

Sideløbende har hun undervist i strategisk kommunikation på den journalistiske efteruddannelse i Danmark, Grønland og på Færøerne samt coachet en række erhvervsledere.

Undervejs i karrieren har Marion også fundet tid til at skrive krimi-romanen ”Fantasia Projektet”, en samfundsgyser om bio-teknologi, som hun skrev i samarbejde med daværende kollega på TV-Avisen, Poul Brink og til at starte en nordisk børnehave i Bruxelles.

Marion Hannerup er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har gennem sit liv boet i Holland, Kuwait, England, Belgien og Danmark. I dag bor hun på Frederiksberg, er gift og har tre voksne børn, som hun elsker at rejse med.

Marion Hannerups fødselsdag bliver markeret med en reception i Industriens Hus fra kl. 14.30 til 16.30 fredag den 24. august 2018.  

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Ny cybersikkerhedsstrategi giver mere sikkert Danmark7.1.2019 10:10Pressemeddelelse

Som del af regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed har seks af de mest samfundskritiske sektorer i dag offentliggjort sektorstrategier for styrket cybersikkerhed i energi-, tele-, søfart-, finans-, transport- og sundhedssektoren. DI mener, at der dermed er taget et første vigtigt og nødvendigt skridt frem mod et mere sikkert Danmark. Danmark er som et af de mest digitale samfund i verden helt afhængigt af, at vores digitale infrastruktur som mobilmaster og bredbåndsnetværk er sikre og beskyttede. ”Et samfund uden strøm, uden internetforbindelse eller mulighed for at betale digitalt kan hurtigt blive virkelighed, hvis vi ikke tager cybersikkerhed alvorligt. Det kan både føre til enorme omkostninger og tab af menneskeliv, hvis cybersikkerheden halter i vores samfundskritiske sektorer. Derfor er de nye sektorstrategier vigtige”, siger Lars Frelle-Petersen, direktør i DI. DI vil arbejde aktivt for at få de nye strategier til at virke i de kommende år. ”Det er vig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum