Egedal Kommune

Dansk Industri: Egedal er en af årets højdespringere

Del

Egedal Kommune hopper hele 21 pladser i Dansk Industris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Dermed er Egedal en af årets højdespringere, og er gået fra en plads som nr. 92 til nu at ligge nr. 71. Kommunens politikere og virksomheder er dog enige i, at der stadig er udfordringer. Derfor skal der stræbes efter en endnu bedre placering i 2021.

I Egedal Kommune er der i alt registreret knap 2.000 virksomheder. 47 af dem har svaret på Dansk Industris undersøgelse.

Undersøgelsen er en pejling af kommunernes erhvervsvenlighed indenfor 9 forskellige kategorier. Kategorierne dækker over så forskellige forhold som infrastruktur og uddannelse over til skatter og afgifter til kommunal sagsbehandling. Hertil kommer dialogen med kommunen og kommunens generelle image.

Vi er på rette vej
- Jeg er rigtig glad for den her måling, som viser at bl.a. Erhvervsteamets indsats har hjulpet og at vi er kravlet op ad rangstigen. Vi har intensiveret vores dialog med virksomhederne i det forgangne år, og hører mange positive tilkendegivelser i hverdagen. Det afspejles i undersøgelsen, hvor vi er gået frem på alle de områder, der handler om kommunikation og dialog med virksomhederne – helt konkret har vi taget et hop fra plads nr. 93 til plads nr. 20, når det gælder information til virksomhederne. Det er helt altafgørende at vi er på rette vej. Og det fortsætter vi med, siger Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal.

Virksomhederne vurderer kommunen positivt
Kultur- og Erhvervsudvalget har arbejdet målrettet med kommunens erhvervsservice i det forgangne år, og det afspejles i fremgangen på alle de områder, hvor virksomhederne vurderer kommunen.

- Vi har brugt meget energi på rundbordssamtaler med virksomhedsledere, opsøgende virksomhedsbesøg og uddannelse. Derfor glæder det mig at se, at det har båret frugt. Et godt og sundt erhvervsliv er en forudsætning for et højt serviceniveau og en økonomisk sund kommune. I Egedal har vi en klar ambition om at skabe verden bedste hverdag for Egedal borgerne. For at nå det mål kræver det, at vi samtidig hele tiden forbedrer vilkårene for erhvervslivet, siger Borgmester Karsten Søndergaard.

Køb Lokalt og udbud af kommunale opgaver virker
Et styrket fokus på synliggørelse af udbud af kommunale opgaver og services overfor det lokale erhvervsliv har ligeledes båret frugt, hvilket ses tydeligt i Dansk Industris undersøgelse, hvor Egedal tager et markant hop fra en plads som nr. 81 til nu at ligge nr. 24.

- Det er virkelig flot. Vi skal kunne tilbyde erhvervslivet de bedste vilkår. Vi har i 2020, haft en kampagne om at købe lokalt under hele Coronakrisen. Det viser at både erhvervsliv og borgere står sammen om at skabe de bedste rammer i kommunen. Vi ønsker at være en af landets bedste kommuner, at drive virksomhed i, derfor fortsætter vi ad det gode spor. Vi er ikke tilfredse før vi ligger helt i toppen, siger Charlotte Haagerup.

Vi kæmper videre
Der er dog stadig områder, hvor virksomhederne ikke er tilfredse. Heldigvis er det områder, som man i Egedal Kommune kan nikke genkendende til. På nogle områder er der allerede sket forbedringer, det gælder eksempelvis den forbedrede bredbåndsdækning, en udvikling der i høj grad er drevet af frivillige kræfter. Og så er man opmærksom på de fysiske rammer i erhvervsområderne, hvor man flere steder har afsat midler til forbedringer.

- Og så er så er vi helt enige med vores virksomheder om, at infrastruktur kan trænge til et løft. Vi mangler i dén grad en Frederikssundsmotorvej – derfor kører vi en intensiv kampagne for en motorvej i det nye år. Det er en forlængelse af den indsats, vi i byrådet længe har været i gang med, blandt andet gennem møder med ministeren og transportudvalget, slutter Karsten Søndergaard.

Se hele Dansk Industris undersøgelse her: Kommunernes erhvervsklima 

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum