Udenrigsministeriet

Dansk indsats for kultur og samarbejde i Frankrig styrkes

Del

En ny satsning skal sikre større fokus på dansk kultur og danske interesser i Frankrig frem mod OL i Paris 2024.

Danmark skal spille en større rolle i Frankrig, og derfor sætter Udenrigsministeriet nu ekstra kræfter ind for at udnytte potentialet for dansk-fransk samarbejde til gavn for dansk kultur og danske interesser.

Efter halvandet års coronanedlukning er der behov for at genstarte og yderligere styrke det gode dansk-franske samarbejde på flere niveauer. Hertil kommer, at der frem mod Paris’ OL-værtsskab vil blive skabt større global interesse for aktiviteter i Frankrig. Derfor vil den danske ambassade i Paris intensivere arbejdet for partnerskaber i Paris samt på kommunalpolitisk og regionalt niveau.

H.K.H. Prinsesse Marie har som led heri sagt ja til at påtage sig opgaven som Særlig Kulturrepræsentant for Danmark i Frankrig. Prinsesse Marie vil således være spydspids for den nye satsning og dermed bidrage til at øge synligheden af de tætte dansk-franske bånd både i Frankrig og Danmark.

  • Med tilknytningen af H.K.H. Prinsesse Marie sender Danmark et meget stærkt og positivt signal om den betydning, vi tillægger vores samarbejde med Frankrig. Jeg er derfor meget glad for, at Prinsesse Marie har sagt ja til at påtage sig denne vigtige opgave. Prinsessen er med sit kendskab til både dansk og fransk kultur og historie eminent placeret til at hjælpe med at skabe og udbygge kontakterne på højt niveau i Frankrig, udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod.

Den Særlige Kulturrepræsentant har til opgave at bidrage til at opbygge nye partnerskaber med franske byer, departementer eller regioner, at skabe langsigtede netværk med udgangspunkt i Danmarkshuset i Paris samt Le Bicolore og dertil relationer til gavn for det danske arbejde med det parisiske kunst- og kulturliv.

Tilknytningen som Særlig Kulturrepræsentant vil ske fra 1. oktober 2021. Prinsessen vil blive tilknyttet den danske ambassades kulturafdeling, hvis ledelse fortsat varetager det administrative ansvar for kulturområdet, inklusive den nye satsning.

For pressespørgsmål om det nye initiativ, kontakt Udenrigsministeriets pressevagt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark har solgt over 200.000 overskydende mRNA-vacciner til Australien og donerer 250.000 vaccinedoser til Rwanda14.10.2021 15:56:22 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har solgt 200.400 mRNA-vaccinedoser af mærket Moderna til Australien. Der er tale om overskydende vaccinedoser, som ikke skal indgå i den danske vaccineudrulning. Som led i støtten til pandemibekæmpelsen på det afrikanske kontinent donerer regeringen desuden 250.000 vaccinedoser til Rwanda. Donationen skal understøtte Rwandas håndtering af COVID-19-krisen.