Dyson

Dansk hygge forurener mere end dieseldunst

Del

Den danske tradition for hygge er vitterligt hyggelig, men den har også en mørk bagside. Vores forkærlighed for blafrende stearinlys og ild i brændeovnen sender nemlig så mange partikler ud i hjemmet, at antallet af skadelige partikler i luften langt overstiger, hvad der fx udledes på en stærkt trafikeret vej. Derfor kan en elektrisk luftrenser være en oplagt mulighed, hvis man ønsker en renere luft i hjemmet.

I Danmark er der omkring 850.000 brændeovne, og de er sammen med brændekedler i faste brændselsfyr årsag til ca. 70 procent af de sundhedsskadelige partikler, der udledes i hjemmet. Det er især om vinteren, at luftforureningen indenfor er størst, for her tænder vi ovenikøbet masser af stearinlys. Det gør mere end halvdelen af os ifølge boligejernes videnscenter Bolius en eller flere gange om ugen.

Det er dog ikke alene stearinlys og ild i brændeovnen, der forurener luften med røggasser og ultrafine partikler, der trænger ned i lungerne. Også når vi laver mad, gør rent med rengøringsmidler eller blot sidder i nærheden af et nyt gulvtæppe eller møbel, udsætter vi lungerne for små partikler, kemiske gasser og flygtige organiske forbindelser. Åbner vi vinduet for at lufte ud, skal vi endda også tænke os om, for hvis det er midt i pollensæsonen eller ud til en trafikeret vej, udsætter vi kroppen for endnu flere partikler og pollen.

Derfor kan det give god mening at overveje en elektrisk luftrenser i hjemmet. Der kommer flere og flere på markedet, og en af de mest avancerede er netop lanceret fra engelske Dyson. Pure Hot & Cool Link renser 290 liter luft pr. sekund, og dermed fjerner maskinen 99,95 procent af partikelforureningen i luften. Dyson Pure Hot & Cool går automatisk i gang, hvis den registrerer forurening af indeklimaet.

Home sweet home

Vi indånder hver dag op til 9.000 liter luft, og eftersom vi opholder os indenfor det meste af døgnet, indånder vi størstedelen af luften dér. Soveværelset, hvor vi tilbringer cirka en tredjedel af vores liv, kan være forurenet med partikler fra trafikken udenfor, flygtige organiske forbindelser fra hårspray og parfume, formaldehyd fra skum i møbler og madrasser eller støv og allergener fra tæpper og benzen fra duftlys.

I køkkenet og dagligstuen frigiver rengøringsmidler også flygtige organiske forbindelser, husdyr afstøder små partikler, og under madlavningen på komfuret slippes der også partikler, os og lugt ud i hjemmet. Energikravene til nyt boligbyggeri resulterer også i tættere og tættere boliger med nedsat luftcirkulation og stigende indendørs luftforurening.

Dyson har investeret 28 millioner pund i udviklingen af Pure Hot & Cool, der har en tilhørende app, så man altid kan se, hvor ren luften er i hjemmet og udenfor ens bolig.

Nøgleord

Kontakter

Jacob Lange
Lange PR – Public Relations & Kommunikation
T: +45 20 76 30 20
M: jacob@langepr.dk

Billeder

Information om Dyson

Dyson
Dyson
Amaliegade 10
1256 København

+45 20 76 30 20http://www.dyson.dk

Dyson har lige nu fem produktkategorier: støvsugere med og uden ledning; luftrensere; Dyson Supersonic-hårtørrere, hårstyleren Dyson AirWrap, håndtørrere og lamper. I 2017 afslørede Dyson, at virksomheden har været i gang med at udvikle en elbil i Malmesbury, UK de seneste tre år.

Dyson har igangsat et investeringsprogram på 2,5 milliarder pund og har 4.450 ingeniører og videnskabsfolk ansat, hvoraf halvdelen har base i England.

Dyson har investeret i nye teknologifabrikker i Singapore, Shanghai og England. Alene i Singapore har Dyson investeret 330 millioner pund i en ny R&D-enhed med avancerede produktionsfaciliteter. I Dysons enhed for udviklingen af den kommende elbil er der foreløbigt ansat 400 medarbejdere i en state-of-the-art-bygning på Hullavington Airfield, et 750 hektar stort område, som er Dysons anden R&D-campus i England.

Dyson har investeret 31 millioner pund i Dyson Institute of Engineering and Technology, der skal være med til at dæmme op for manglen på ingeniører i England. Læs mere på www.dyson.dk 

Følg pressemeddelelser fra Dyson

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyson

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum