Udenrigsministeriet

Dansk hjælp til Indien

Del

Danmark sender 53 respiratorer til Indien til brug for behandling af COVID-19- patienter. Samtidig gives der en million euro til indisk Røde Kors’ arbejde med at bekæmpe pandemien.

Beslutningen om donationen af respiratorer til Indien er truffet af udenrigs-, sundheds-, og forsvarsministeren på baggrund af indstilling fra den tværministerielle taskforce for koordination af civile bidrag i internationale sundhedskriser og sker på baggrund af en konkret vurdering af sundhedsfaglige og udenrigspolitiske hensyn.

Udviklingsministeren har samtidig bevilliget en million euros [7,4 millioner kr.] til indisk Røde Kors’ arbejde med at bekæmpe pandemien. Støtten vil blandt andet gå til informations- og kampagnearbejde, ambulanceservices samt indkøb af beskyttelsesudstyr.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

“I Indien ser vi hvor forfærdeligt, hvor voldsomt og hvor hjerteskærende Corona-pandemien kan ramme. Danmark vil selvfølgelig hjælpe, hvor vi kan og med dét, som vores indiske venner efterspørger. Jeg er utroligt glad for, at vi nu kan tilbyde respiratorer til Indien, som de indiske myndigheder har bekræftet matcher deres behov. Vi ser løbende på andre muligheder for støtte og vi fortsætter dialogen med de indiske myndigheder.”

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:

”Det er rystende at høre om den ulykkelige situation i Indien. Med bidraget til indisk Røde Kors er Danmark blandt andet med til at støtte ambulanceservice, indkøb af beskyttelsesudstyr samt stoppe misinformation om sygdommen. Helt afgørende indsatser for at bekæmpe pandemien.”

Baggrund

Taskforcen består af Udenrigsministeriet, Sundhedsministeriet, Forsvarsministeriet og en række styrelser. Taskforcens mandat er at sikre, at der sker en hurtig, effektiv og korrekt håndtering af anmodninger fra udlandet om civil bistand i sundhedskriser. 

Respiratorerne er tilvejebragt fra Region Hovedstaden. De er af mærket COPAC Boaray 5000D og er CE mærket.

Respiratorerne har en ventilationsform, der er hensigtsmæssig til behandling af COVID-19 og patienter med lungesvigt.

De indiske sundhedsmyndigheder har over for de danske myndigheder bekræftet, at de gerne modtager de 53 respiratorer af mærket COPAC Boaray 5000D i deres indsats mod COVID-19.

Forsvarsministeriet vil sammen med Beredskabsstyrelsen arrangere transporten af respiratorerne til Indien.

Bidraget til Indien vurderes ikke at medføre mærkbar belastning på det danske sundhedsvæsen, hvad angår såvel behandling af patienter med COVID-19 som håndtering af anden akut og planlagt aktivitet i sundhedsvæsenet. 

For yderligere information:
Udenrigsministeriets pressevagt: pressevagten@um.dk 

Sundhedsministeriets pressevagt: pressevagt@sum.dk 

Forsvarsministeriets pressevagt: presse@fmn.dk 

Beredskabsstyrelsens pressevagt: brs-ktp-kom@brs.dk 

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum