Dansk Håndbold Forbund

Dansk håndbold på Folkemødet

Del

På Folkemødet 2016 starter dansk håndbold debatten, hvor foreningslivet får en stemme og viser sit værd som en central samfundsaktør.

På initiativ fra og i samarbejde med Håndbold Region Øst sætter Dansk Håndbold Forbund idrætslivet og foreningernes vilkår på den politiske dagsorden ved Folkemødet på Bornholm.

Hele håndbold-Danmark arbejder i øjeblikket bevidst på at knække kurven, og her er et af de store budskaber, at foreningslivet skal åbne sig op over for det omgivende samfund med blandt andet deltagelse i undervisning i skolen og alternative tilbud til nye medlemsgrupper i foreningerne.

Ifølge DHF’s generalsekretær, Morten Stig Christensen, er det essentielt, at dansk håndbold får skabt et netværk blandt politikere, virksomheder og andre organisationer, som kan engageres i debatten om foreningslivets vilkår i samfundsudviklingen.

”Det traditionelle foreningsliv er under pres, selv om det har så uendeligt meget at give til danskerne i alle aldre, og det er derfor fuldstændigt afgørende, at vi nu er med til at sætte emnet på den politiske dagsorden, for vi kan ikke løfte opgaven alene,” lyder det fra Morten Stig Christensen, der mener, at dansk håndbold er et naturligt talerør for debatten:

”Historisk set har håndbolden været en kulturbærer i foreningsidrætten, og det er en position, vi agter at holde fast i. Vores kernevisioner er helt foreningsnært at tilbyde håndbold for alle fra vugge til grav og skabe gode oplevelser, så for os er det naturligt at rejse den generelle debat om idrætslivet og foreningslivets vilkår på Folkemødet.”

Se programmet for dansk håndbold på Folkemødet her

Deltag i debatten på Facebook

HRØ og DHF inviterer hele håndbold-Danmark til at bidrage til debatten. Derfor er der oprettet en Facebook-side ”Dansk Håndbold på Folkemødet”, hvor alle kan bidrage med problemstillinger, dilemmaer og andre historier, der fortæller om idrætsforeningernes vilkår i 2016.

Indlæggene på Facebook-siden ”Dansk Håndbold på Folkemødet” vil blive brugt i debatterne, og det er her, man kan følge med aktiviteterne, der sætter foreningslivets vilkår på dagsordenen.

Gå til Facebook-siden

Information om Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 24 00http://www.dhf.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Håndbold Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Håndbold Forbund

Dagens debat på Folkemødet: Kommuner og foreninger – sammen om idrætten eller hvad?16.6.2016 05:30Pressemeddelelse

Dansk Håndbold er taget på folkemødet for at sætte foreningsliv og idræt til debat i en bred samfundskontekst. Torsdag sætter vi to borgmestre i stævne sammen med Team Danmarks direktør og DGI’s formand. Vi stiller dem spørgsmålet: Hvordan sikres en bæredygtig udvikling i lokalsamfundet parallelt med en kommunal investering i idrætsfaciliteter og elitesatsninger i idrætslivet?