Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme tilfreds med ”moderniseret” regulering

Del

Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro glædede sig på Dansk Fjernvarmes Landsmøde over, at en ny embedsmandsrapport lægger op til at bevare non profit-princippet i fjernvarmen.

Danmark har en unik varmeforsyning, der giver forbrugerne grøn komfort til lave priser – og som gavner hele Danmark ved at skabe vækst, arbejdspladser og eksport. Endda på en måde, der er med til at tackle klimaudfordringerne.

Sådan lød det fra Dansk Fjernvarmes formand, Uffe Bro, da han for kort tid siden holdt sin landsmødetale i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor Dansk Fjernvarme i dag og i morgen afholder landsmøde med over 2100 deltagere.

Uffe Bro fokuserede i sin tale på fjernvarmens unikke non profit-regulering, der har været under et massivt pres fra flere sider:

- Blandt andet fra virkelighedsfjerne regnearksøkonomer, der blindt tror på markedskræfterne som et mål og ikke som et middel og fra kommercielt tænkende investorer, der i fjernvarmen har fået øje på en sektor med et sikkert afkast, fortalte han.

Udmeldingen fra bestyrelsesformanden kom i kølvandet på, at regeringen onsdag spillede ud med en embedsmandsrapport, der foreslår ændringer i reguleringen for fjernvarmesektoren.

Den såkaldte Ib Larsen-rapport er ganske omfattende, og fordi den først blev offentliggjort i går, understregede Uffe Bro, at han og Dansk Fjernvarme ikke har haft mulighed for at studere den i detaljer.

- Men efter første gennemlæsning er jeg ikke længere helt så bekymret, for der bliver ikke lagt op til at ændre på det grundlæggende princip for vores nuværende non profit-sektor. Og selvom en række diskussioner nu er skudt til hjørne og afventer flere analyser, så anbefaler embedsmændene, at det fortsat kun skal være muligt at indregne de nødvendige omkostninger i fjernvarmepriserne, sagde Uffe Bro.

Energibesparelser og varmepumper
I sin tale foreslog Dansk Fjernvarmes bestyrelsesformand, hvordan energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt kan slå to energifluer med ét smæk:

Giv varmepumperne et gennembrud ved at nedsætte tarifferne for strøm, lempe PSO-afgiften, og lad fjernvarmeselskaberne tælle produktionen fra varmepumperne med som energibesparelser.

- Det vil kunne give varmepumperne et gennembrud – endda helt uden at give finansministeren rynker i panden. For det vil kunne klares uden at belaste statskassen.

Det vil endda også bidrage til en bedre og mere gennemskuelig energispareindsats. For den nuværende energispareordning har udviklet sig til det absurde, lød det fra formanden.

- Det er blevet til en malkemaskine ude af kontrol, konstaterede Uffe Bro.

Fra talerstolen efterlyste formanden derudover den afgiftsanalyse, der har været arbejdet på siden 2012.

For analysen er tiltrængt. En reform af energiafgifterne har længe trængt sig på for at løse en række udfordringer, som den danske energisektor står i. Ellers risikerer energisektoren at komme ud i dyre fejlinvesteringer.

- Eksempelvis vil både den danske samfundsøkonomi og det danske energisystem få mest ud af, at kraftvarmeværkerne investerer i store varmepumper. Derfor bør de store varmepumper fremmes, påpegede Uffe Bro.

Nøgleord

Kontakter

Pressekonsulent Mikkel Lysgaard tlf. 2910 3098

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76308000http://danskfjernvarme.dk
1,7 millioner hustande og mere end 3,6 millioner danskere får deres varme fra fjernvarme. Det svarer til 64 procent af alle hustande. Danmark er internationalt førende inden for fjernvarme. Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for fjernvarmeværkerne og har knap 400 medlemmer. Følg Dansk Fjernvarme på Facebook: facebook.com/danskfjernvarme og Twitter: @DkFjernvarme

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme