Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme ser frem til samarbejde med Energikommissionen

Del

Dansk Fjernvarme har fået plads i den følgegruppe, der skal fungere som vidensbank for regeringens nye Energikommission og ser frem til samarbejdet om Danmarks energipolitik for 2020-2030.

Dansk Fjernvarme glæder sig over en plads i den følgegruppe, der skal fungere som vidensbank for regeringens nye Energikommission, som energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt præsenterede i dag.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med resten af følgegruppen og klæde Energikommissionen på om Danmarks fremtidige energipolitik, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

- Men lige nu er der i kommissoriet lagt op til et meget lukket forløb, hvor følgegruppen ikke får adgang til kommissionens arbejder. Der håber jeg, at det forløb, vi nu skal i gang med i praksis bliver mere åbent, siger direktøren.

- Derudover synes vi, det er et rigtig godt valg af formand. Danfoss er en central aktør i den danske energisektor og har stor viden på området, siger Kim Mortensen med henvisning til, at Niels B. Christansen, der er administrerende direktør i Danfoss, er blevet udpeget som formand for kommissionen.

Energisystemet er en helhed
Dansk Fjernvarmes direktør synes, det er positivt, Energikommissionen skal fokusere på Danmarks energisystem som en helhed:

- Der har længe været en ensidig fokus på el, når man taler energi. Men Danmarks energisystem er så meget mere end strøm i stikkontakten, siger Kim Mortensen og peger på, at skal den grønne omstilling lykkes, er det netop vigtigt, man kigger på helheden.

- Jeg bider også mærke i, at der i kommissoriet er fokus på, hvordan man udnytter de vækst og eksportmuligheder, der er i energisektoren. Det giver også langt mere værdi end en kortsigtet effektiviseringsdagsorden, vurderer han.

- For grøn omstilling kræver investeringer. Vi kan ikke bare spare os til at blive et grønt foregangsland. I fjernvarmesektoren har vi både gjort det grønnere og billigere. Vi skal vælge billigste løsning for kunderne. Alligevel er andelen af vedvarende energi steget fra en andel på 29 procent til 48 procent i løbet af de seneste 10 år. Og den vil stige yderligere de kommende år, siger Kim Mortensen.

Den stigende andel af grøn og vedvarende energi i fjernvarmen har allerede betydet milliardinvesteringer i blandt andet solvarmeanlæg. Yderligere investeringer i den grønne omstilling vil derfor også betyde flere arbejdspladser og i alt være et plus for samfundsøkonomien.

Nøgleord

Kontakter

Pressekonsulent Mikkel Lysgaard, tlf. 2910 3098

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76308000http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for fjernvarmeværkerne i Danmark og har mere end 400 medlemmer. 64 procent af alle husstande i Danmark har fjernvarme.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme