Brintbranchen

Dansk Fjernvarme bliver en del af Dansk Brint Alliance

Del
Dansk Brint Alliance udvider endnu engang medlemskredsen, denne gang med Dansk Fjernvarme. Den danske fjernvarmesektor er en vigtig del af værdikæden for at udnytte det fulde potentiale i den kommende grønne brint- og PtX-produktion i Danmark.

Det strategiske partnerskab, Dansk Brint Alliance, samler en række centrale aktører, der alle har fokus på at styrke den danske industrielle udvikling og opskalering af grøn brint og Power-to-X. Formålet med Dansk Brint Alliance er at sikre den danske position som foregangsland i et helt nyt industrieventyr.


Nu styrkes Dansk Brint Alliance ved, at også Dansk Fjernvarme indtræder i det strategiske samarbejde. Dansk Fjernvarme bidrager med erfaringer fra en veletableret infrastruktur, der kommer til at blive kernen i bl.a. at udnytte overskudsvarmen fra brint- og PtX-produktion samt levere biogen CO2 til produktion af grønne brændsler. Den danske fjernvarme er en unik succes, der bidrager positivt til både den grønne omstilling og effektivt udnytter ressourcer til gavn for forsyningssikkerheden.


Derfor er det oplagt, at Dansk Fjernvarme indlemmes i arbejdet for at gøre grøn, dansk brint til en samlet eksportløsning.


”Vi er rigtig glade for at blive en del af Dansk Brint Alliance. Fjernvarmesektoren spiller en væsentlig rolle i det danske mål om en succesfuld grøn omstilling. Ved brint- og PtX-produktionen kan fjernvarmen forbedre energieffektivitet, økonomi og klimabidrag gennem udnyttelse af overskudsvarmen fra processerne. Derudover har vi i fjernvarmesektoren et stort potentiale for fangst af biogen CO2 fra affaldsenergi- og biomasseanlæg, som er en nødvendig del af produktionen af de grønne kulbrinter, der i fremtiden skal drive eksempelvis fly og skibe”, udtaler Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.


”Det er både glædeligt og vigtigt, at Dansk Fjernvarme nu er indtrådt i Dansk Brint Alliance. Der er store perspektiver i sektorkobling og effektiv energiudnyttelse ved at inddrage fjernvarmeinfrastrukturen i brint- og PtX-kredsløbet. Det handler både om overskudsvarme fra elektrolyseanlæggene og udnyttelse af biogen CO2 som en værdifuld ressource i produktionen af fremtidens grønne brændsler. Danmark har alle muligheder for at blive global leder på både produktion og eksport af grønne brændstoffer såvel som komplette, cirkulære løsninger, og her er Dansk Fjernvarme en vigtig medspiller”, siger Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen.


”Den danske brint og PtX industri står på spring for at blive det næste store erhvervseventyr. I Dansk Brint Alliance adresserer vi både de store potentialer, men også de barrierer der udfordrer udviklingen. Det er potentialer og barrierer som branchen vejer op når der skal træffes investeringsbeslutninger, og når der i sidste ende skal trykkes på knappen. Derfor er det enormt glædeligt at vi nu kan sætte et link mere i den værdikæde vores alliance repræsenterer med Dansk Fjernvarme. Den danske fjernvarme industri er i sig selv et godt eksempel på, hvor langt man kan komme med nytænkning, offentligt-privat samarbejde, og tæt dialog mellem aktører. Vi glæder os til at sætte spot på endnu mere sektorkobling og endnu mere anvendelse af biogen CO2 i den danske PtX produktion, og hilser Dansk Fjernvarme og deres medlemmer velkommen i Dansk Brint Alliance”, siger Troels Ranis, direktør i DI Energi.

___________________________________

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 66 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Fjernvarme er i dag produceret på 76 % vedvarende energi, og branchen har et mål om at køre på 100 procent vedvarende energi i 2030.

Kontakter

Billeder

Information om Brintbranchen

Brintbranchen
Brintbranchen
Vesterbrogade 1C, 2. sal
1620 København

+4539202003https://brintbranchen.dk/

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et forgængerland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Havplan skæmmes af lukning af åben dør7.6.2023 15:10:22 CEST | Pressemeddelelse

En uværdig proces omkring åben dør-ordningen og risiko for tab af tempo i etablering af Power-to-X i Danmark, skæmmer en ellers god havplan. Det er Brintbranchens reaktion på Danmarks Havplan, som et bredt politisk flertal i dag har aftalt. Aftalen indeholder flere positive elementer for udbygning af havvind og naturbeskyttelse, men er samtidig en de facto lukning af den åben dør-ordning, der ellers så sent som sidste år blev aftalt, at der skulle sikres areal til.

Med historisk havvindaftale kan Danmark levere både grønne elektroner og molekyler til os selv og Europa30.5.2023 21:49:56 CEST | Pressemeddelelse

En stærk aftale, der skaber fundament for at Danmark kan blive storproducent af både grøn strøm, brint og grønne brændstoffer. Det er reaktionen fra Brintbranchen på dagens aftale om massiv udbygning af dansk havvind. Ifølge Brintbranchen, der samler den danske brint- og PtX-industri, repræsenterer aftalen et nybrud i både dansk og europæisk energiforsyning, fordi de kommende vindparker ikke kun vil levere grøn strøm til millioner af husstande, men også kan også blive grobund for det danske brint- og PtX-eventyr. Produktionen af grøn brint og andre brintbaserede brændsler vil ikke alene sikre en effektiv udnyttelse af den nye energiproduktion, det vil også sikre, at den grønne energi finder vej til alle de sektorer, der ikke kan sluttes til en stikkontakt.

Brintbranchen: KF23 viser behov for yderligere initiativer på brint28.4.2023 12:12:39 CEST | Pressemeddelelse

Energistyrelsen har nu fremlagt sin Klimastatus og -Fremskrivning 2023 (KF23), som i et frozen policy scenarium viser, at der skal langt mere fart på udvikling og udbygning af brint og Power-to-X, hvis vi skal nå den politisk fastlagte ambition om 4-6 GW elektrolysekapacitet i 2030. Ifølge scenariet i KF23 når vi kun op på ca. 900 MW i 2030, og det viser ifølge Brintbranchen, at der er brug for mere handling nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum