PwC

Dansk erhvervsliv: Biden er bedst for dansk eksport, økonomi og klima

Del

Joe Biden som USA’s næste præsident vil være bedst for dansk eksport, den globale økonomi og klimaet. Sådan lyder den klare melding fra 400 danske erhvervsledere i en ny pulsmåling fra PwC om det amerikanske valg. Der er dog samtidig uenighed om, hvilken kandidat der vil være bedst for USA.

Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC
Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC

8 ud af 10 danske erhvervsledere foretrækker ifølge en ny pulsmåling fra PwC om det amerikanske valg Joe Biden som USA’s næste præsident. Samtidig er 3 ud 4 er enige i, at præsidentvalget har stor betydning for dansk eksport.

“Valget har stor betydning for dansk eksport, da USA er et af vores vigtigste eksportmarkeder. De seneste års spændinger mellem USA og Kina har påvirket den globale handel, og mange erhvervsledere håber uden tvivl på, at Joe Biden kan afhjælpe den kritiske situation mellem USA og Kina, da den påvirker deres eksportmuligheder,” udtaler Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør og Senior Partner i PwC. 

Samtidig viser PwC’s pulsmåling, at erhvervslederne er mere splittede, når de skal vurdere, hvilken kandidat der vil være bedst egnet til at skabe vækst i USA’s økonomi samt skabe amerikanske arbejdspladser. Her peger ca. halvdelen af erhvervslederne på Joe Biden, mens ca. hver tredje peger på Donald Trump. De øvrige svarer ved ikke. 

“Pulsmålingen tegner et billede af, at danske erhvervsledere er mindre entydige, når de skal pege på, hvem der vil gavne jobskabelse og vækst i USA. Joe Biden er også her erhvervsledernes favorit, men ca. hver tredje erhvervsleder peger på Donald Trump. Analysen viser dog samtidig, at der er en risiko for, at det vil ske gennem en protektionistisk tilgang,” siger Mogens Nørgaard Mogensen og henviser til, at 9 ud 10 erhvervsledere svarer, at Trump udgør den største risiko for protektionisme i USA, herunder at der trækkes udenlandsk produktion fra udlandet til USA.

USA vigtig for global klimaløsning
PwC’s pulsmåling viser desuden, at hele 76 % vurderer, at Joe Biden vil være bedst for den globale økonomi, ligesom han er de danske erhvervslederes foretrukne kandidat, når det gælder opgaven med at sætte og nå ambitiøse klimamål. 

“Det vil være positivt - også i forhold til de ambitiøse klimamål - hvis USA fx genindtræder i klimaaftalen fra Paris, som Joe Biden har fremsat løfter om. Danmark eller EU for den sags skyld kan ikke alene løse de store klimaudfordringer, og også i klimasammenhæng, er USA en utrolig vigtig aktør,” siger Mogens Nørgaard Mogensen og tilføjer slutteligt: 

“Vi har behov for en global klimaløsning, så vi undgår den såkaldte lækage-problematik, hvor produktion flyttes til lande med mindre restriktiv klimalovgivning. EU bør derfor forhandle med andre væsentlige lande, herunder USA, Kina og Indien med henblik på en fælles tilpasning af grønne reformer, idet Danmark og resten af EU ellers vil tabe arbejdspladser til ikke-EU-lande på den korte bane.”

Om pulsmålingen
Flere end 400 danske erhvervsledere har deltaget i pulsmålingen “Det amerikanske præsidentvalgs betydning for dansk erhvervsliv”. Besvarelserne er indsamlet i perioden fra den 20. oktober til den 26. oktober 2020, og respondenterne er blevet spurgt til deres syn på det amerikanske valg samt valgets betydning for dansk erhvervsliv, herunder eksport.

Nøgleord

Billeder

Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC
Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC
Download

Vedhæftede filer

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi over 280.000 PwC'ere i 155 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen …  

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC